FOTO by Instagram @galbianirestaurantwinebar

Putovanja

Restoran Galbiani – večera s pogledom koju nećete zaboraviti

Mia Vodopija 06. srpnja 2021.

S terase se pruža spektakularni pogled na grad koji oduzima dah

Toplina grada vas mami na sanjarenje i razmišljanje o tome gdje biste proveli dugo očekivani godišnji odmor. Istra, Dalmacija, otoci?

Možda čak van Hrvatske? Pitanja je mnogo, baš kao i odgovora. Ako želite ljetovati u Lijepoj našoj i ako ste fanovi dobre gastronomske ponude, imamo prijedlog za vas!

Šibenik je grad sjeverne Dalmacije, kojemu ne treba introdukcija. Smješten na ušću rijeke Krke u Jadransko more, glavni je grad Šibensko-kninske županije.

Njegov glavni simbol, katedrala sv. Jakova, čuvena građevina uvrštena na UNESCO-ov popis spomeničke baštine. Grad Šibenik često se naziva i Gradom djece jer je već gotovo 60 godina domaćin poznatog Međunarodnog dječjeg festivala.

U Šibeniku ćete naići na zbilja mnogo restorana, poput poznatog Pelegrinija, dobitnika Michelinove zvjezdice, SHE bio bistro & bara, konobe Tomaseo, restorana Pjat i drugih.

Svi ti restorani imaju odličnu hranu i definitivno biste ih trebali isprobati, no nas je zaintrigirao restoran s najljepšim pogledom.

Restoran & Wine Bar Galbiani otvoren je na krovu novog muzeja Civita Sacra u središtu Šibenika. S terase sa samo nekoliko stolova pruža se spektakularni pogled na grad koji oduzima dah.

To je jedan od razloga zašto je nemoguće pronaći mjesto bez rezervacije.

Galbiani nudi razna mediteranska jela od morskih plodova poput rižota od sipe od jadranskog crnog i šibenskog “Fuzea” s umakom od tartufa, kao i neke zanimljive kombinacije morskih plodova i mesa poput Paelle “Galbiani” napravljene od piletine, teletine, škampa i školjaka.

Restaurant & Wine Bar Galbiani osvojio je mjesto na listi Top 8 restorana Gault Millau u Šibeniku, 2020.

Ako ćete ove godine putovati u Šibenik, možete svratiti u restoran s najljepšim pogledom u gradu!