FOTO by Netflix

Film

Resident Evil: Netflixova serija za ljubitelje apokalipsa

admin 13. svibnja 2022.

Prvi teaser prikazuje New Raccoon City i 14 godina nakon smrtonosnog virusa...

Od davne 1996. godine kada je kao videoigrica ugledao svjetlo dana naslov Resident Evil postao je sinonim za zombi apokalipsu i zasluženo nosi epitet kralja horor igrica.

2002. godine došao je i prvi filmski naslov Resident Evil u kojem je Milla Jovovich utjelovila Alice – glavnu protagonisticu franšize.

Foto: Netflix

Prošle godine izbačen je osmi nastavak videoigre Resident Evil 8 Village, a da ni tu nije kraj ove popularne horor franšize pobrinuo se Netflix i najavio seriju koja će krenuti s prikazivanjem 14. srpnja ove godine.

Foto: Netflix

Iz Netflixa su obećali da će redefinirati radnju, a upravo objavljeni prvi teaser nagovještava intenzivan horor prepun akcije. Netflixov “Resident Evil” smješten je u 2036. godinu – 14 godina nakon što je smrtonosni virus izazvao globalnu apokalipsu.

Foto: Netflix

Jade Wesker se bori za opstanak u svijetu koji su preplavili krvožedni zaraženi zombiji. U ovom apsolutnom pokolju postoji i radnja koja se svodi na Jade i njenu prošlost koja ju proganja.

Očeve veze s Umbrella korporacijom i događaji oko njezine sestre Billie skrivaju misteriju koju tek treba otkriti.

Unutar teasera vidljiva su već neka poznata čudovišta, a poznata atmosfera prepuna motornih pila, lanaca i krikova upotpunjena je novim pričama i efektima od kojih će lediti krv u žilama.

Foto: Netflix

Ovu seriju od osam epizoda napisala je izvršna producentica Mary Leah Sutton, a glavne uloge tumačit će Lance Reddick, Ella Balinska, Tamara Smart, Siena Agudong, Adeline Rudolph, Paola Nuñez, Ahad Raza Mir, Connor Gossatti i Turlough Convery.