Obuća

Replika prvog para Havaianasica u njujorškom Muzeju MoMA!

Viktoria Šafranić 15. studenoga 2017.

Replika prvog para Havaianas japanki dio je postave izložbe, uz haljine, modne dodatke i cipele koji su imali utjecaj na modu tijekom 20. i 21. stoljeća

Havaianas je uključen u izložbu pod naslovom „Je li moda moderna?“ Izložba se održava u slavnom njujorškom Muzeju moderne umjetnosti (MoMA).

Na izložbi je izloženo 111 predmeta koji su imali snažan utjecaj na svjetsku modu tijekom proteklih stotinu godina. Među ikoničnim predmetima brojnih poznatih brendova iz cijelog svijeta naći će se i replika para sandali iz 1962. godine.

“Biti uključen među toliko svjetskih legendi iz modnog svijeta s našim jednostavnim i originalnim Havaianas Tradicional modelom nije samo čast za naš brand, već i za brazilski dizajn i modu. Drago nam je što smo postali dio ove izložbe”, izjavila je Carla Schmitzberger, globalni direktor Havaianasa.

Na izložbi je predstavljena replika prvog proizvedenog para Havaianas japanki. Svaki od izloženih predmeta predstavlja utjelovljenje onoga što ih je u posljednjih 100 godina učinilo povijesnim komadima. Izlošci će biti predstavljeni kroz fotografije i video projekcije koje prate povijesni razvoj i porijeklo svakog izloženog artikla.

Izložba pod nazivom „Je li modna moderna?“ prva je izložba MoMA, posvećena modi još od 1944. godine, kada je kustos Bernard Rudofsky predstavio izložbu „Je li odjeća moderna?“.

Sadašnja izložba zauzela je cijeli šesti kat MoMA te je popraćena kroz ilustrirane kataloge, specijaliziranu web stranicu te putem niza javnih i obrazovnih programa.