Recite zbogom stresu! Ova 3 ANTISTRES savjeta vrijedna su zlata!

Viktoria Mikulić 27. lipnja 2019.

Pridržavajte se ovih koraka koji zaista djeluju protiv stresa...

Jako ste zauzeti, čestitamo! Baš kao i svi ostali…U posljednje vrijeme tijekom razgovora s prijateljicama kao da osjećam konstantno natjecanje u tome tko značajnije radi, odnosno tko je više prebukiran i čije su obveze veće. Ovo zaista nije natjecanje u kojem želimo pobijediti, no nekako je postalo normalno samo se žaliti, umjesto da nešto poduzmemo.

Ova tri koraka sasvim su dovoljna da se naš život vrati u normalu te da sve zadatke odrađujemo s više elena:

1. SPAVAJTE

Možda zvuči kao klišej da će dovoljno sna riješiti sve naše probleme, no klišeji nisu tu bez razloga. Vaš odnos s krevetom jedan je od važnijih u vašem životu. Velikodušan je, tih i nije ga briga ako ga udarate usred noći. Također, pametne uređaje držite podalje.

Znamo da se čini kao nemoguća misija mobitel ostaviti u drugoj sobi, no to bi zaista bilo poželjno. Ako se već ne možete odvojiti od njega, svakako utišajte tonove kako se ne biste zamarali nepotrebnim obavijestima. Zamračite sobu i priuštite si kvalitetan san barem jednom tjedno.

2. ORGANIZIRAJTE PROSTOR U KOJEM ŽIVITE I RADITE!

Najučinkovitiji način za smanjenje nereda je jednostavan: riješite se sranja. Znamo da je lakše reći nego učiniti, stoga počnite s odjećom i isprobajte trik s vješalicom.

Evo na koji način: Okrenite sve svoje vješalice u jednom smjeru. Nakon što nosite određenu odjeću, objesite je i okrenite vješalicu na drugu stranu te pritom zapisujte redoslijed. Nakon šest mjeseci pisanje moći ćete shvatiti što ne nosite i možete baciti, prodati ili donirati.

Ili koristite izazov 12-12-12. Nađite 12 stvari koje treba baciti, 12 koje biste darovati i 12 koje želite zadržati.

3. VJEŽBAJTE

Ovo može izgledati očito, ali vježbanje dokazano poboljšava vaše raspoloženje. Zato što nas endorfini čine sretnima. Istraživanja su pokazale da je 30 minuta dnevno sve što nam treba.

Ako se ne bavite trčanjem ili vam je prenaporno, možete pokušati s nekim drugim vrstama vježbi: pilates, yoga (dobro za opuštanje), plivanje, (rad cijelog tijela bez naprezanja zglobova), vožnja biciklom ili jednostavno brzo hodanje.

Samo ove tri stvari dovoljne su da promijenimo život te da na idućoj kavi s prijateljicama potaknemo neku pozitivnu temu koja će na kraju dana svima izazvati osmijeh, a odagnati osjećaj depresije.