FOTO by LE-WI-KO

Moda

Recite ‘DA’ ove jeseni uz najelegantnije zaručničko prstenje!

Mia Vodopija 07. rujna 2021.

Ovo je trenutak o kojem sanjate odmalena!

Iako je blagdansko razdoblje postalo popularno vrijeme za postavljanje sudbonosnog pitanja, a Valentinovo je vjerojatno najtradicionalnije vrijeme za spuštanje na jedno koljeno, mi smatramo da je život zanimljiviji kada je nepredvidiv.

Nakon pandemije koja je zaključala cijeli svijet u stan, milijuni parova odlučili su uploviti u bračnu luku posljednjih par mjeseci i tjedana.

Kao što svi znamo, bilo da se zaručite nasamo ili na Zoom pozivu pred svom obitelji i prijateljima, jako bitan dio zaruka je, naravno, zaručnički prsten.

Možda niste fanovi sentimentalnih govora i gesti, ali zaručnički prsten je ipak komad nakita koji ćete nositi svaki dan do kraja života. Upravo zato vam treba biti lijep i trebate ga voljeti.

U moru ponuda koje možete naći u raznim zlatarnicama, ali i preko interneta, vjerojatno se pitate koji stil odabrati. Doduše, ako idete tradicionalnom rutom, koji stil biste trebali suptilno natuknuti vašem partneru da ‘odabere’ umjesto vas?

Obično zamišljamo nakit kao dugoročno ulaganje koje nikada ne smije izaći iz mode. Individualnost je tema za 2021. godinu, zbog čega smo mi otkrili ponude iz zlatarnica LE-WI-KO, koje glase kao centri zaručničkog i vjenčanog prstenja.

Zaručničko prstenje s dijamantima

Zbog vječne prirode i moći dijamanta, zaručnički prsten simbolizira vječnost. Dodavanje dijamanta vašem zaručničkom prstenu lijep je način da označite svoj brak i izrazite ljubav prema svojoj dragoj. Kombinacija zaručničkog prstena prošaranog dijamantima ili jednostavan prsten samo s jednim dijamantom, klasičan je i atraktivan dizajn. Ovo elegantno i sofisticirano zaručničko prstenje uistinu neće izaći iz mode.

Kombinacija boja

Parovi traže zamjenu za uobičajene monokromatske zaručničke prstenove, s obzirom na to da se modni trendovi mijenjaju svake godine. Kad je riječ o zaručničkom prstenu, kombinacija žutog i bijelog zlata nije uobičajena kombinacija koju vidite često. Igranje bojom vašeg zaručničkog prstenja novi je način za unošenje vaše vlastite osobnosti, a također mogu biti upareni s raznim kamenjem, poput safira, smaragda i rubina. Zaručnički prsten kod nas se nosi na desnoj ruci.

Vjenčano prstenje

Vjenčani prsten je prsten koji pokazuje da je osoba koja ga nosi u braku. Obično se kuje od metala, od zlata ili drugog plemenitog metala. Zapadni običaji vjenčanog prstena mogu se datirati od doba starog Rima. Ovisno o kulturi, vjenčani prsten se nosi na lijevoj ili desnoj ruci (u Hrvatskoj je običaj nositi ga na lijevoj). Mnogi supružnici nose svoje vjenčano prstenje dan i noć, zbog čega je bitno da je prstenje rađeno kvalitetno.

Nošenje prstena kao vidljivog znaka bračnog statusa tradicija je koja seže još od starih Egipćana. Oni su vjerovali da ‘vena ljubavi’ prolazi kroz četvrti prst na ruci i da vodi direktno do srca. To su vjerovanje preuzeli Grci i Rimljani (koji su tu venu nazivali vena amoris). Od tu je i proizašla tradicija nošenja vjenčanog prstena na ‘prstenjaku’.

U galeriji ispod možete vidjeti najnovije modele zaručničkog prstenja s dijamantima, kao i posebne kolekcije vjenčanog prstenja koji se nosi zajedno sa zaručničkim prstenom.

Za koji god prsten da se odlučite, jedno je sigurno – zlatarnice LE-WI-KO vam nude bogatu paletu nakita s dijamantima i ostalim dragim kamenjem kao što su rubini, safiri i smaragdi te poludragim kamenjem kao što su cirkoni i Swarovski kristali.

Zaručničko prstenje i vjenčano prstenje LE-WI-KO zlatarnica možete pronaći na njihovoj web stranici.

Uvjereni smo da ćete pronaći svog favorita i njime okruniti vašu vječnu ljubav.