
FOTO by Instagram @cookingqueensnl / @zubethyzellee
Recept za zimski Aperol Spritz u kojem brusnica daje blagdanski štih!
Pretvorite klasični ljetni Aperol Spritz u sezonski zimski koktel uz samo nekoliko dodatnih sastojaka!
Uz famozni Gin, Aperol Spritz je najpoznatije ljetno piće, barem što se tiče pripadnica nježnijeg spola.
No ako ste mislili da je rezerviran samo za ljetno pijuckanje, dopustite nam da predstavimo novu blagdansku alternativu. U ovom receptu, brusnica dodaje svečani štih omiljenom Aperolu. Još uvijek pjenušav i osvježavajuć, učinit će da se osjećate kao da ste negdje na Mediteranu tijekom zime.

To je zabavno piće koje možete napraviti za obitelj i prijatelje na blagdanskoj večeri (ili doručku) kako bi svi bili u festive raspoloženju.
Osnova svakog Aperol Spritza je Aperol, aperitiv. Zabavna činjenica: njegovo ime dolazi od francuske žargonske riječi za aperitiv, a to je apero.
Aperitiv je piće (obično alkoholno i suhog/gorkog okusa) koje se obično poslužuje prije obroka (kod nas Hrvata i tijekom i nakon obroka u svako doba dana).
Aperol je jarko narančaste boje gorko-slatkog okusa koji potječe od mješavine visokokvalitetnog bilja i korijena.
Tradicionalni Aperol Spritz napravljen je od Aperola, Prosecca i gazirane vode prelivenih ledom i ukrašenih kriškom naranče.
Ali uz nekoliko sezonskih izmjena sastojaka možete imati zimsku verziju ovog popularnog koktela!
Sastojci:
- kockice leda
- 3.5 dcl Aperola
- 3.5 dcl soka od brusnice
- sok od pola cijeđene naranče
- 6 dcl pjenušac
- grančica ružmarina
- svježe brusnice
- kriška naranče
Priprema:
1. U vrču pomiješajte Aperol, sok od brusnice i sok od naranče. Ulijte prosecco i promiješajte da se sjedini.
2. Napunite vinske čaše ledom i ulijte spritz. Na vrh svake stavite brusnice, krišku naranče i grančicu ružmarina.
Uzdravlje!