RECEPT ZA FRITULE – najdraže male slastice koje su neizostavni dio blagdana!
Najpopularnije su zasigurno u Dalmaciji otkud i potječu, tako sam i ja svoje znanje vezano za njih stekla upravo tu, na Mediteranu.
Recept je uvijek bio jedan jedini, u originalu (ukraden od svekrve) i pokazao se najboljim. U nastavku vam pišem sastojke za njih i ne mogu biti jednostavnije jer za mjericu koristite čašu od jogurta:
- 2 jogurta
- 4 jaja
- 5 šalica od jogurta glatkog brašna
- 1 šalica od jogurta šećera
- 2 praška za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 1 naribana jabuka
- prstohvat soli
- korica limuna
- korica naranče
- malo ruma
- malo rakije
Priprema:
1. Navedene sastojke ćete izmiješati i dobiti srednje gustu smjesu.
2. U veću posudu stavite ulje za prženje. Ulijte ulja do sredine posude jer fritule nikako ne smiju ostati bez dovoljno ulja, inače će vam se pretvoriti u plosnati oblik.
3. Kada se ulje dovoljno zagrijalo, s malom čajnom žličicom ih spuštate u ulje. Potrudite se da kada ih spuštate u ulje, više spuštate u stranu, kako bi vam one stvorile lijepi okrugli oblik.
4. Brzo ih okrećite, kako vam ne bi izgorjele. Njima je potrebno zbilja jako malo.
5. Kada su porumenile, vadite ih van i posujte sa šećerom u kristalu ili u prahu! Predivne su i prelivene čokoladom, na vama je da pustite maštu na volju!
U slast!
www.facebook.com/DalmatianthingswithNina
www.instagram.com/dalmatian_things_with_nina
Autor teksta: Nina Stojanov
###
Nina Stojanov, 30-godišnjakinja i majka dvoje djece po struci je komercijalist, no u slobodno vrijeme njeguje svoju strast prema kuhanju, slasticama i delicijama. Ljubav prema kulinarstvu vidljiva je u svakom od njezinih ukusnih recepata koje rado dijeli s drugima na svojim društvenim mrežama – Facebook i Instagramu. Također, o svemu opširnije piše na svom blogu pod nazivom ‘Dalmatian things with Nina‘, a koje sada imate priliku vidjeti i na našem portalu Elegant.hr!