Recepti

Recept: Uspavani medvjedići u čokoladnoj postelji

admin 28. siječnja 2022.

Toliko su slatki da će vam ih biti žao pojesti...

U bespuću društvenih mreža pronašli smo recept za kolačiće koji morate isprobati što prije. Jedini problem bi mogao biti taj što su preslatki za konzumaciju.

Foto: TikTok @thekwendyhome

Super jednostavan recept pronašli smo u obliku videa TikTok korisnice @thekwendyhome, a riječ je o medvjediću u krevetiću.

Sastojci:

  • Lisnato tijesto
  • Čokolada za kuhanje
  • Jaje
  • Keksi u obliku medvjedića
  • Šećer za glazuru

Priprema:

Zagrijte pećnicu na otprilike 210°C i obložite pleh papirom za pečenje. Zatim izrežite tijesto na tri ili četiri dugačke kriške i ravnomjerno ih rasporedite na pleh za pečenje.

Za svaku krišku tijesta uzmite dvije kockice čokolade za kuhanje i stavite ih na vrh – napravite svojevrsni madrac za svog medvjedića, a donju trećinu tijesta ostavite praznom.

Foto: TikTok @thekwendyhome

Zatim na vrh dodajte svog malog medvjedića. Uzmite preostali komad tijesta od medvjedića i preklopite ga po dužini, tako da vaš medvjedić biskvit bude uvučen.

Foto: TikTok @thekwendyhome

Vilicom utisnite rubove podloge za tijesto. Jaje izmutite i nježno njime premažite tijesto. Na kraju, stavite pleh s “uspavanim medvjedićima” u pećnicu na 12 do 15 minuta.

@thekwendyhome Pain au Chocolat 🧸 🍫 ic: @cristina_yin #painauchocolat #homecafe #easybaking ♬ a dream is a wish your heart makes – christina perri

I voilà! Uživajte u ovoj slatkoj poslastici – ako imate srca pojesti ih!