FOTO by Toni Grahovac

Recepti

RECEPT: Ukusan čokoladni brownie!

Viktoria Šafranić 10. rujna 2021.

Autor teksta: Toni Grahovac

Nije izrazito fotogeničan, ali je toliko fin da mu je sve oprošteno!

Brownie je jedan od najpopularnijih kolača koji čim postavite na stol, vaši će ukućani ili gosti smazati u trenu (ako uopće dođe do njih). Mekan i sočan, zaigrat će i ona najistančanija nepca.

Osim toga, veoma se lako i brzo priprema tako da nećete morati izdvojiti sate, već samo 30 minuta vašeg vremena za savršeni desert.

Photo by: Toni Grahovac

Ako ste dobili želju da ga pripremite ovog vikenda, u nastavku donosimo jednostavan recept s uspješnim rezultatom:

SASTOJCI:

  • 120 g maslaca
  • 150 g tamne čokolade
  • 140 g pekmeza ili džema (probajte s domaćim sirupom od kupine)
  • 120 g šećera
  • 50 g kakao praha
  • 80 g glatkog brašna
  • pola žličice praška za pecivo
  • 3 cijela izmućena jaja

*po želji: nasjeckane čokolade, kikiriki maslac

PRIPREMA:

  1. Pećnicu upalite na 180° C i ostavite da se grije. Manju tepsiju obložite papirom za pečenje.

2. Na pari otopite maslac i tamnu čokoladu. Dodajte džem (sirup od kupine) i šećer, dobro promiješajte.

3. U kremu prospite kakao, brašno i prašak za pecivo te sve dobro promiješajte.

4. Jaja posebno izmutite vilicom, pa dodajte smjesi, opet sve dobro izmješajte, jajima će trebati oko 30 sekundi da se povežu sa smjesom, samo miješajte dok se sve ne spoji.

5. Izlijte u kalup i stavite peći 20 minuta, zavisno od pećnice, ako je vaša slabija, pecite ga maksimalno 25 minuta, nikako duže kako ga ne biste presušili.

Photo by: Toni Grahovac

U slast!