
RECEPT – Tortilje s jabukom i sladoledom!
Kada smo ugledali ovaj recept odmah smo znali što ćemo za večeru
Neka vas riječi “prženje” i “kuhanje” unutar ovog recepta ne obeshrabre, jer priprema ovog deserta toliko je jednostavna i neće vam uzeti previše vremena. Kada samo pogledamo namirnice koje su potrebne za izradu ove slastice jasno je da je riječ o nečem prefinom. Većinu namirnica vjerojatno imate u kuhinji, a ukoliko nemate nije ih teško za nabaviti.
Sastojci
- 3 velike tortilje
- Ulje
- Maslac
- Bijeli šećer
- Smeđi šećer
- 4 jabuke
- Limunov sok
- Cimet
- Sol
- Sladoled
Priprema
1. Pripremite radnu postaju. U šalicu uspite cimet i smeđi šećer te pripremite naopako okrenuti pleh za muffine.
2. Od tortilje šalicom oblikujte manje krugove. zagrijte ulje te svaku tortilju oko 2 minute popržite na laganoj vatri. Pri vađenju s ulja lagano presavinite tortilju. Odmah nakon prženja tortilju uvaljajte u cimet i postavite na prethodno postavljeni pleh za muffine.
3. Rastopite maslac, Dodajte jabuke, bijeli šećer, limunov sok, cimet i prstohvat soli. Lagano kuhajte i miješajte oko 10-ak minuta. Kada su jabuke mekane, a umak sočan maknite s vatre i pustite da se malo ohladi.
4. Napunite tortilje s umakom i po želji na sve to stavite i kuglicu sladoleda.
Mljac i dobar tek!