Iće & piće

RECEPT: Tiramisu s malinama za sve koji vole isprobati nešto novo!

Viktoria Mikulić 12. ožujka 2019.

Slatko-kiselkasta kombinacija koja može konkurirati pravom tiramisuu!

Obožavam originalni Tiramisu pa imam u planu i njega napraviti. Do tada, donosim recept za ovaj brzi Tiramisu koji je bez jaja (s obzirom da mnogi zaziru od sirovih jaja koja idu u originalan recept), a mnogi također ne vole ni okus kave u kolačima.

A i muž je poželio neki ne-čokoladni kolač, tj. “kiseli” kako ih on zove. Tako je nastao ovaj spoj piškota, mascarpone sira i malina; slatko-kiseli spoj koji se topi u ustima.

Sastojci:

  • 400 g piškota

Za umak od malina

  • 200 g malina
  • 200 ml vode
  • 3 žlice šećera (ili meda ili sirupa)

Za kremu

  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 500 g mascarponea
  • 3 žlice šećera (ili meda ili sirupa)

Priprema:

1. Napraviti umak tako što ćete sve sastojke staviti u lonac i čim zakuha ugasiti i maknuti s vatre. Izmiksati štapnim mikserom i ostaviti da se ohladi.

2. Za to vrijeme u jednoj posudi napraviti šlag od vrhnja za šlag, a u drugoj izmiksati mascarpone i šećer. Spojiti ih u jednu posudu i sve dobro promiješati.

Slaganje

1. Piškote, jednu po jednu, namočiti u umaku, na način da ih se samo provuče kroz umak. Ne smiju se ostaviti u umaku, jer će se raspasti.

2. Poredati piškote jednu do druge sve dok se ne popuni pleh za pečenje. Ja sam za ovu količinu sastojaka koristila onaj najveći pleh obliku pravokutnika (od Delimana).

3. Piškote premazati s pola kreme i staviti nekoliko malina.

4. Ponoviti postupke pod brojem 1 i 2.

5. Ostaviti u frižideru najmanje 4 h, iako je najbolje preko noći, da se piškote skroz natope i omekšaju.

Dobar tek i uživajte!

Autor teksta: Tea Čizmek Mesarić

www.facebook.com/mamika.tea/

www.instagram.com/mamika.tea/

###

Tea  Čizmek Mesarić je prvenstveno majka i supruga, a zatim i osnivačica uspješnog bloga mamika.com.hr. Ona je zaljubljenica u pisanje, fotografiju, hranu i vino, pse te male stvari u životu. Osim što nam donosi zanimljive i ukusne recepte, u svojim kolumnama piše o svakodnevnom životu i majčinstvu s kojim bi se mnoge pripadnice nježnijeg spola mogle poistovjetiti. Vjerujemo da ćete pronaći nadahnuće u nekima od njezinih tekstova.