FOTO by Instagram @dalmatian_things_with_nina

Dom

RECEPT: Souffle palačinke – nedjelju započinjemo japanskim čudom koje se topi u ustima!

Nina Stojanov 03. travnja 2020.

Nabujale palačinke u Japanu su među TOP desertima!

Souffle palačinke su lagane, prozračne i pahuljaste.

Za razliku od klasičnih i američkih palačinki – ova japanska čuda razlikuju se po svojoj strukturi koja se jednostavno topi u ustima!

Na vama je jedino da se poigrate da nadjevima ili umacima, jer one mogu biti baš fora snack za popodnevno vrijeme!

Na blogu možete pronaći Souffle cheesecake koji sam nedavno radila. Ako ste ga isprobali – zavoljet ćete i ove palačinke!

Cheesecake je dobio kralja svih vremena – Souffle cheesecake!

U nastavku pročitajte sastojke i način pripreme istih.

Sastojci:

  • 2 žumanjka
  • 20 ml mlijeka
  • 10 ml ulja
  • Žličica arome vanilije
  • 30 g brašna
  • 40 g šećera
  • 3 bjelanjka

Priprema:

  1. Odvojite žumanjke od bjelanjaka.

2. Žumanjke izmiješajte sa šećerom.

3. Dodajte mlijeko, ulje, aromu vanilije i na kraju brašno.
Izradite dobro pjenjačom.

4. U posebnoj posudi, mikserom izradite 3 bjelanjaka u čvrst snijeg. Žumanjak nemojte baciti, stavite ga u hladnjak – iskoristiti ga možete kasnije za premaz tijesta ili nešto drugo.

5. Smjesi od žumanjka, postepeno dodajte snijeg od bjelanjaka. Svako dodavanje dobro umiješajte. Ovaj postupak je vrlo bitan i važno je da mu se pristupa nježan jer sav proces dizanja tijesta leži upravo u snijegu od bjelanjaka.

6. Kada ste sve sastojke sjedinili, napunite smjesu u vrećicu za ukrašavanje. Koristite veći okrugli nastavak.

7. Tavu za palačinke premažite lagano uljem. Bitno je da palačinke pečete na najslabijoj vatri.

8. Vrećicom za ukrašavanje istisnite količinu smjese kao na slici. Ja sam radila male oblike, vi ako želite možete veće.

9. Stavite poklopac preko tave, pa ih pecite kratko vrijeme dok ne poprime boju.

10. Pažljivo ih odvojite od tave, zatim okrenite. Gotove palačinke odmah konzumirajte dok su tople.

11. Prelijte ih najdražim preljevom, ili ih jednostavno premažite namazom. Možete dodati i omiljeno voće.

U slast!

###

Nina Stojanov, 30-godišnjakinja i majka dvoje djece po struci je komercijalist, no u slobodno vrijeme njeguje svoju strast prema kuhanju, slasticama i delicijama. Ljubav prema kulinarstvu vidljiva je u svakom od njezinih ukusnih recepata koje rado dijeli s drugima na svojim društvenim mrežama – Facebook i Instagramu. Također, o svemu opširnije piše na svom blogu pod nazivom ‘Dalmatian things with Nina‘, a koje sada imate priliku vidjeti i na našem portalu Elegant.hr!