FOTO by Instagram @slatkoteka / @californiadonuts / @slatkoteka
RECEPT: Slasne krafne s bijelom čokoladom za prste polizati
Omiljena poslastica kojoj nitko neće moći odoljeti
Nakon bogatog blagdanskog stola koji je bio raskošan i pun raznih delicija, mjesec siječanj je poznat po tome da se detoksiciramo malo laganijom hranom.
No budući da se približavamo veljači u kojoj je popularna i najtraženija delicija krafna, bacili smo se u potragu za originalnim idejama koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Skrolajući društvenim mrežama, oduševili su nas šareni primjerci s raznim okusima od kojih nas se posebno dojmio onaj preliven i punjen bijelom čokoladom.
Ukusan i odličan recept za omiljen desert mnogih, koji donosimo u nastavku, vratit će vas u djetinjstvo i prisjetiti vas zašto toliko volimo božanstvene krafne.
Potrebni sastojci:
- 500 g glatkog brašna,
- 30 g šećera, prstohvat soli,
- 230 ml toplog mlijeka,
- 2 i 1/2 Žličice suhog kvasca,
- 50 g maslaca,
- 2 jaja,
- žličica ekstrakta od vanilije,
- 150 ml slatkog vrhnja,
- 250 g bijele čokolade
Priprema:
U ugrijano mlijeko dodajte kvasac i sećer te površinski pomiješajte i ostavite da se digne na toplijem mjestu oko 10 minuta.
U drugu zdjelu pomiješajte brašno, šećer i sol te dodajte kvasac, jaje, maslac, ekstrakt vanilije i miješajte dok se sastojci potpuno ne ujedine.
Dobiveno tijesto izvaljajte na radnoj površini otprilike 1 cm debljine, a okruglom mudlom istiskujte oblik krafne krafne.
Nakon što napravite željeni oblik, odložite ih sa strane kako bi se dizale na toplom mjestu otprilike sat vremena.
U veći lonac, stavite grijati ulje, a kada se zagrije, stavite peći krafne i malo smanjite vatru.
Gotove i pečene krafne stavite na papir kako bi odstranili višak masnoće.
Kako biste napravili finu i ukusnu bijelu kremu, u malom loncu otopite bijelu čokoladu i slatko vrhnje te stavite desetak minuta u hladnjak.
Prelijte krafne i po želji dodajte čokoladne mrvice, voće ili sve ono što mislite da bi savršeno upotpunilo vašu slasticu.