Iće & piće

Recept: Sladoled od jagode i banane!

Antonija Andabak 06. lipnja 2017.

Ako tražite slatko osvježenje s vremena na vrijeme ( ili pak stalno! ), a ujedno ne želite osjećati grižnju savjesti, tada ste na pravom mjestu!

Recept za sladoled – Recept koji smo pripremili za vas se sastoji od prirodnih sastojaka i može se prilagoditi raznim dodacima prema vašim željama! Što je najvažnije, ne sadrži umjetna sladila i konzervanse koji se koriste u mnogim desertima i drugim proizvodima kako bi spriječili kvarenje. Vjerujemo da će ovaj sladoled nestati u trenu, priprema je brza i jednostavna sa samo četiri sastojka!

Priprema: 5 minuta + 3 sata hlađenja

Količina: 2 mjerice sladoleda

Posluživanje: 1 čaša

Sastojci:

2 banane, prethodno smrznute i narezane na kolutiće
1/2 šalice prethodno smrznutih jagoda
2 velike žlice tučenog vrhnja
1/2 žličice ekstrakta vanilije

Upute:

Sve sastojke staviti u blender i zajedno izblendati dok se svi sastojci ne ujedine. Dobivena smjesa mora biti posve glatke teksture. Smjesu stavite u zamrzivač i hladite tri sata. Sladoled ne smije biti pretvrd kako ne biste kasnije imali problem s oblikovanjem sladoleda u kuglu pa svakako provjeravajte konzistentnost sladoleda. Recept za sladoled.

Jagode i banane su prijedlog koji odgovara gotovo svima, umjesto jagoda možete staviti i maline, kombinacija će biti jednako osvježavajuća i ukusna. Za one koji žude za još slađom verzijom ovog deserta, možete slobodno dodati žličicu – dvije domaćeg meda. Također umjesto tučenog vrhnja, možete koristiti kokosovo ili bademovo mlijeko.

U slast!