FOTO by Shashi Charles Instagram @malfoufii

Recepti

Recept: Pijani Nutella štapići za veselu subotu!

admin 29. srpnja 2022.

Volimo vikend i jednostavne alkoholne recepte

Ako ovog vikenda niste uspjeli nabaviti “kartu” za odlazak na more potrudite se da od ovog vikenda napravite najbolje što možete. Pozovite prijatelje, upalite omiljenu playlistu i počastite ih jednostavnim alkoholnim desertom za prste polizati.

Recept i priprema su toliko jednostavni te će jedini problem predstavljati vrijeme koje čekamo kako bi se naš desert “stisnuo“.

Foto: Shashi Charles

Radi se o Nutella pijanim štapićima u koji idu samo tri sastojka od kojih, ako ste ljubitelj Nutelle i viskija već imate dva. Vjerujemo da imate i mlijeko tako da ste zaokružili čitavu priču i možete se baciti na posao.

SASTOJCI:

  • 3dcl šalice hladnog mlijeka
  • 3 velike žlice Nutelle
  • 1dcl viskija

PRIPREMA:

Zagrijte mlijeko na plamenu ili u mikrovalnoj pećnici dok ne postane malo toplije od sobne temperature. Nakon toga u njega umiješajte Nutellu i sve dobro promiješajte. Stavite posudu sa strane da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Kada dosegne navedenu temperaturu umiješajte u smjesu pripremljenu količinu viskija. Smjesu ulijte u kalupe i stavite da se dobro ohladi, oko dva sata.

Foto: Shashi Charles

Ako ste uspjeli izdržati da se pravilno ohlade, čestitamo. Vrijeme je da uživate u najjednostavnijem ljetnom alkoholnom receptu s omiljenim Nutella namazom.

Foto: Shashi Charles

U slast!