Iće & piće

RECEPT: osvježite svog psa sladoledom od samo 2 sastojka

Engineer 12. lipnja 2019.

Krenule su pasje vrućine, a naši psi ih ne podnose!

Izraz “Pasja vrućina“, vjerovali ili ne, nema veze s psima. Tu su riječ koristili stari egipatski svećenici, a odnosila se na zviježđa “Velikog psa”, koje dolazi u razdoblju od 3. srpnja do 11. kolovoza. To razdoblje nazvano je “Pasjim danima“, a budući da je u tom razdoblju užasno vruće odatle i naziv “Pasja vrućina“.

No, kada vidimo psu jezik do poda kako se “gega” na +30 stupnjeva jasno je zašto ponekad mislimo da je izraz povezan s psima.

Svaki pas dovoljno je pametan da pronađe najbolje mjesto u hladovini i što dalje od sunca, ali ako mislite da je i on zaslužio sladoledno osvježenje to mu u par kratkih koraka možete i omogućiti.

Kada vidite da je vaš pas zaista prekuhao i da jednostavno više ne može iznenadite ga sladoledom – bit će vam zahvalan. Jednostavno je i brzo, od samo dva sastojka – banane i jogurta.

U blender stavite oba sastojka, a kada dobijete tekuću homogenu smjesu istu ulijete u kalupe za led. Nakon što se smrzne spremni su za osvježavajuće iznenađenje.

Love them or hate them” – tako bi se moglo reći o odnosu psa i banane. Neki psi ju ne mogu ni pomirisati dok ju drugi obožavaju. U koju skupinu spada vaš pas saznat ćete čim mu pod njuškicu stavite prvi komadić sladoleda.

Vjerujemo da oni psi koji će ga odbiti ipak umemorirati trud koji ste uložili ne biste li ga osvježili, a za sve one koji ga prihvate vjerujemo da sreći nema kraja.

Nadamo se da ćete upotrijebiti ovaj brzi recept i osvježiti psa tijekom ovih pasjih vrućina, za koje smo na početku članka naučili da ustvari nemaju veze sa psima.