FOTO by Laura Rege

Iće & piće

RECEPT: Oreo sladoled s karamelom i kikirikijem na štapić rashlađuje u nekoliko sekundi

Krešimir Šustić 12. kolovoza 2020.

Spoj božanstvenih okusa odličan je način za rashladiti se

Internetom kruže svakakve ideje koje nam pokazuju kako se možemo rashladiti ljeti, no nama je najdraži onaj slatki i hladni način, pomoću ukusnog deserta, sladoleda.

Dok neki više preferiraju ledene štapiće i deserte, drugi su vjerni kremastom spoju bogatih okusa čokolade, karamele ili aktualnih voćnih plodova.

Laura Rege

U potrazi za idealnim rajem za naša nepca, naletjeli smo na zanimljive štapiće, čiji recept donosimo u nastavku.

Potrebni sastojci:

  • Sladoled od vanilije
  • Oreo keksi
  • Sladoled od čokolade
  • Preljev od karamele
  • 3 žlice kokosovog ulja
  • Sjeckani kikiriki
  • Usitnjena čokolada

Priprema:

Pripremite kalupe sa štapićima, napunite jednom žlicom sladoleda od vanilije, posipajte mrvljenim Oreo keksima, te stavite na zamrzavanje barem 1 sat.

Nakon što su se prethodni satojci zamrznuli, dodajte žlicu sladoleda od čokolade, prelijte karamelom i vratite na sat vremena u zamrzivač.

Poslije drugog vađenja, ponovno dodajte žlicu sladoleda od vanilije, namjestite štapić na sredinu, te vratite u zamrzivač na dva sata.

Za to vrijeme pomiješajte kokosovo ulje i smrvljenu čokoladu, otopite dok se sastojci ne sjedine i ostavite da se smjesa hladi na sobnoj temperaturi.

Nakon dobrog zamrzavanja, izvadite posudice i odvojite sladoled od kalupa kako bi ga mogli umočiti u čokoladnu smjesu i posipati kikirikijem.

Svoj gotovi proizvod poredajte na manji pleh, obložen papirom za pečenje i vratite u zamrzivač kako bi se čokoladna smjesa stvrdnula.

Nadamo se kako ćete uživati u ovom veličanstvenom desertu iz homemade radinosti!