Recepti

RECEPT: Nutella&Baileys cheesecake brownies!

Nina Stojanov 26. prosinca 2019.

Većina naših najdražih poslastica u jednome desertu...

Dosta vam je suhih kolačića? Zaželjeli ste se nečeg kremastog? Obožavate cheesecake? Nutellu jedete na žlicu? Baileys je vaše omiljeno slatko alkoholno piće? Brownies vam je gotovo uvijek prvi odabir u slastičarnici?

Onda je vrijeme da isprobate ovaj senzacionalan desert: Nutella&Baileys cheesecake brownies! Vrijeme pripreme je svega 40 minuta, od kojih se tridesetak kolač nalazi u pećnici.

Ako vam večeras dolaze gosti i želite im pripremiti nešto nezaboravno, slijedite upute jer vjerojatno ne postoji osoba koja bi ovu slasticu kritizirala (osim onih koji jednostavno ne mogu primirisati alkohol).

Uzmite nešto više od pola sata još danas i pripremite ovu deliciju koja će nestati u trenu te obavezno savjetujte goste da dođu taxijem.

Sastojci za tijesto od browniesa:

  • 300 g Nutelle
  • 150 g smeđeg šećera
  • 3 jaja
  • 50 ml Baileys Irish Cream
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije
  • 50 g kakaa u prahu
  • 150 g rastopljenog maslaca
  • 75 g glatkog brašna

Za cheesecake kremu:

  • 100g punomasnog kremastog sira
  • 25 šećera u prahu
  • 25 grama brašna
  • 1 žumanjak
  • 50 ml Baileys Irish Cream

Priprema:

1. Dok pripremate browniese, zagrijte pećnicu na 180°C. Koristite keramički ili limeni pekač veličine 20,5 cm koju je potrebno prethodno namazati maslacem ili margarinom.

2. Umutite šećer i jaja običnom pjenjačom. Dodajte Nutellu, Baileys i ekstrakt vanilije te lagano sve umiješajte. Zatim uzmite mikser, postavite ga na najmanju brzinu i postepeno dodajte kakao prah, rastopljeni maslac i brašno te cijelo vrijeme miješajte dok ne postane glatko i pjenasto.

3. U posebnoj zdjeli s drvenom kuhačom pomiješajte sve sastojke dok ne dobijete glatku smjesu/kremu za cheesecake.

4. U keramičku protvu izlijte tijesto od browniesa te potom žlicom na određene dijelove dodajte kuglice od Nutelle (iz ambalaže) i kremu za cheesecake. Nakon toga tankim štapićem pomiješajte obje kreme kako biste postigli vizualni efekt kao iz videa.

5. Pecite 30 minuta a 180°C, znat ćete da je gotovo kada je vrh kolača potpuno suh ili kada se lagano prima za zdjelu. Ostavite ga u limu da se potpuno ohladi te potom izrežite browniese na 16 kvadrata.

Dobar tek!