
FOTO by Instagram @kitchen_diaries.hr
RECEPT: Nutella Cheesecake za bolji početak tjedna!
Ljubitelji Nutelle, imam nešto za vas...
Gotovo da nema osobe koja ne voli Nutellu, ili je ja barem ne poznajem. Također, Cheesecake je manje-više svima jedan od najdražih pa ako vam je dosadila klasična verzija, vrijeme je da isprobate nešto neobično i presočno…
U nastavku donosim recept za Nutella Cheesecake, tortu koja će oduševiti svakog slatkoljupca…

Sastojci i priprema
Podloga:
- 300 gr mljevenih napolitanki (koristila sam Kraš)
- 6 žlica mlijeka
- 80 gr otopljenog maslaca
- puna žlica Nutelle
Izmiješati mljevene napolitanke, mlijeko, otopljeni maslac i Nutellu. U kalup promjera 18-20 cm (obložen pek papirom) utisnuti mješavinu s napolitankama. Odložiti sve u hladnjak dok pravite kremu.

Krema:
- 50 gr grubo sjeckanih lješnjaka
- 70 gr mljevenih napolitanki
- 250 gr mascarponea
- 150 gr Philadelphie
- 4 dl slatkog vrhnja za šlag
- 20 dkg Nutelle
Izmiksati mascarpone i Philadelphiu, dodati Nutellu, izmiksati. Dodati mljevene napolitanke i lješnjake. Izmiješati pjenjačom. Dodati izmiksano vrhnje za šlag i sve pjenjačom sjediniti. Izlijati kremu na podlogu. Staviti u hladnjak dok pripremate ganache.

Ganache s Nutellom:
- 100 gr mliječne čokolade
- 90 ml slatkog vrhnja za šlag
- 30 gr Nutelle
Na skroz laganu vatru, u mali lončić, staviti sve sastojke i miješati dok se čokolada ne otopi i sve sjedini. Prohladiti.
Prohlađeni ganache preliti preko kreme i sve zajedno vratiti u hladnjak da se dobro ohladi i stegne. Dekorirati po želji.
U slast!
Recept by: Instagram @kitchen_diaries.hr!