RECEPT: Neodoljiva crumble torta s malinama!
Nakon blagdanske raskoši, svi tragamo za slatkim, ali jednostavnim slasticama koje je veoma lako i brzo pripremiti
Biskvitna torta je čisto obožavanje, najprije zbog toga što u nju možete dodati omiljeno voće, a potom je upotpuniti s aromama i citrusnim notama koje su čisto osvježenje!
Crumble torta je jedna od takvih, a njen posljednji dodatak je streusel – mrvičasta smjesa koja joj daje hrskavost i pun okus.
Streusel – je smjesa koja se izrađuje od brašna, maslaca, šećera i orašastih plodova, a možete dodati i zobene pahuljice.
Voće možete birati po želji. Ja sam koristila maline, a vi možete staviti naribane jabuke, višnje ili borovnice.
U nastavku pročitajte recept i sastojke…
Sastojci za tijesto:
- 2 jaja
- 125 g maslaca
- 160 g šećera
- žličica arome vanilije
- 1 čvrsti jogurt 180 g
- 250 g brašna
- prašak za pecivo
- 90 ml mlijeka
- prstohvat soli
- naribana korica limuna
- naribana korica naranče
- 200 g malina (ili voće po želji)
Za mrvičasti posip (strausel):
- 120 g maslaca
- 100 g šećera
- 30 g brašna
- 2 žlice usitnjenih badema
- 2 žlice usitnjenih lješnjaka
- 2 žlice usitnjenih oraha
- U streusel možete dodati i zobene pahuljice, kao što sam navela ranije, ako volite!
Upute:
1. Jaja sa šećerom izradite pjenasto, pa postepeno dodajte sve mokre sastojke.
2. Na kraju, dodajte brašno, prašak za pecivo, te naribane korice citrusa.
3. Kada ste sve dobro izmiješali, dodajte maline i lagano promiješajte špatulom.
4. Kalup za pečenje, premažite maslacom i posujte malo oštrog brašna.
5. Ulijte smjesu u kalup.
6. Sastojke za mrvičasti posip stavite kratko u blender ili jednostavno izradite prstima dok se ne stvore malene grudice. Posujte ga po biskvitu koji ste ulili u kalup.
7. Stavite peći na prethodno ugrijanu pećnicu na 150°C stupnjeva oko 40 minuta.
8. Za kraj, možete posuti sa šećerom u prahu ili dekorirati s malinama!
U slast!
www.facebook.com/DalmatianthingswithNina
www.instagram.com/dalmatian_things_with_nina
Autor teksta: Nina Stojanov
###
Nina Stojanov, 30-godišnjakinja i majka dvoje djece po struci je komercijalist, no u slobodno vrijeme njeguje svoju strast prema kuhanju, slasticama i delicijama. Ljubav prema kulinarstvu vidljiva je u svakom od njezinih ukusnih recepata koje rado dijeli s drugima na svojim društvenim mrežama – Facebook i Instagramu. Također, o svemu opširnije piše na svom blogu pod nazivom ‘Dalmatian things with Nina‘, a koje sada imate priliku vidjeti i na našem portalu Elegant.hr!