FOTO by Instagram @kitchen_diaries.hr
RECEPT: Najsočniji i najjednostavniji čokoladni kolač!
Ako volite čokoladu, onda nema dalje od ovog kolača...
Presočan, premekan! Ovaj kolač topi se u ustima. Recept za ovu čokoladnu fantaziju pronašla sam kod @jekajekago!
Sastojci za biskvit:
- 200 gr brašna
- 2 žličice sode bikarbone
- 4 žlice kakaa
- 4 žlice mljevenih oraha ili lješnjaka
- 2,5 dl tekućeg jogurta
- 1 dl ulja
- 8 žlica šećera
- 4 pune žlice pekmeza
Sastojci za preljev:
- 100 gr margarina ili maslaca
- 100 gr čokolade
- 3 žlice kakaa
- 3 žlice šećera
- 1 dl mlijeka
+4 pune žlica pekmeza za premazati pečeni kolač
Priprema:
1. U zdjelicu staviti tekuće sastojke: jogurt, pekmez, ulje, šećer i izmiksati.
2. Zatim dodati brašno pomiješano sa sodom bikarbonom, kakao i orahe. Mikserom ili pjenjačom dobro izmiješati da se sve lijepo poveže.
3. Smjesu izliti u tepsiju (20×28 cm) obloženu pek papirom i peći u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva.
4. Vodite računa da se kolač ne prepeče, čim se počne odvajati od stranica tepsije, gotov je.
5. Dok se kolač peče, u manjem loncu (na laganoj vatri) otopiti margarin/maslac, šećer, mlijeko, kakao i čokoladu izlomljenu na kockice.
6. Čim se kolač ispeče, izbockati ga čačkalicom ili viljuškom, premazati pekmezom i preliti preko njega topao preljev.
7. Ohladiti prije serviranja.
Recept by: Instagram @kitchen_diaries.hr!