FOTO by Instagram @dalmatian_things_with_nina

Dom

RECEPT: Najmekše čokoladne rolice punjene Nutellom!

Nina Stojanov 22. travnja 2020.

Ljubav na prvi griz...

Vjerujte mi na riječ, ovo su najmekše i najjednostavnije čokoladne rolice ikad! Mekane, ukusne – divne!

Recept pročitajte u nastavku.

Sastojci:

  • 500 g glatkog brašna
  • Pola kocke svježeg kvasca ili 1 instant kvasac
  • 60 ml mlakog mlijeka
  • 4 žlice šećera
  • 2 žlice čvrstog jogurta
  • 120 ml mlake vode
  • Prstohvat soli
  • 100 g maslaca

Nadjev:

Čokoladni namaz ( ja sam koristila Nutellu, možete bilo koji namaz)

Glazura:

  • 2 žlice mlijeka
  • 50 g šećera u prahu

Za premaz:

  • Maslac

Priprema:

  1. Razmrvite kvasac sa šećerom i mlijekom i ostavite da nabubri.

2. U posudu stavite brašno, prstohvat soli, jogurt, mlaku vodu i rastopljeni maslac.

3. Kvasac dodajte brašnu i sastojcima i zamijesite mekano tijesto.

4. Oblikujte tijesto u kuglu i premažite ga uljem.

5. Pokrijte ga i ostavite sat vremena na toplom mjestu da se udvostruči.

6. Nakon što se tijesto udvostručilo, ponovno ga premijesite i razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi.

7. Premažite tijesto čokoladnim namazom i zarolajte, kao roladu.

8. Pripremite lim za pečenje. Prekrijte ga papirom za pečenje.

9. Rolano tijesto režite na kriške i slažite ih u lim za pečenje, jednu uz drugu.

10. Ostavite još 20 minuta da odmaraju. Dotad upalite pećnicu, neka se grije.
Prije pečenja, premažite rolice rastopljenim maslacem.

11. Pecite ih na 180 °c stupnjeva oko 25 minuta, dok ne poprime boju.

12. Šećer u prahu izmiješajte mlijekom i tom glazurom prelijte pečene rolice.

U slast!

View this post on Instagram

Vjerujte mi na riječ, ovo su najmekše i najjednostavnije čokoladne rolice ikad! Mekane, ukusne – divne! Recept pročitajte u nastavku, a kroz par dana pronaći će se i na blogu. Sastojci : 500 g glatkog brašna Pola kocke svježeg kvasca ili 1 instant kvasac 60 ml mlakog mlijeka 4 žlice šećera 2 žlice čvrstog jogurta 120 ml mlake vode Prstohvat soli 100 g maslaca Nadjev : Čokoladni namaz ( ja sam koristila Nutellu, možete bilo koji namaz) Glazura: 2 žlice mlijeka 50 g šećera u prahu Za premaz : Maslac Razmrvite kvasac sa šećerom i mlijekom i ostavite da nabubri. U posudu stavite brašno, prstohvat soli, jogurt, mlaku vodu i rastopljeni maslac. Kvasac dodajte brašnu i sastojcima i zamijesite mekano tijesto. Oblikujte tijesto u kuglu i premažite ga uljem. Pokrijte ga i ostavite 1 h na toplom mjestu da se udvostruči. Nakon što se tijesto udvostručilo, ponovno ga premijesite i razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi. Premažite tijesto čokoladnim namazom i zarolajte, kao roladu. Pripremite lim za pečenje. Prekrijte ga papirom za pečenje. Rolano tijesto režite na kriške i slažite ih u lim za pečenje, jednu uz drugu. Ostavite još 20 minuta da odmaraju. Dotad upalite pećnicu, neka se grije. Prije pečenja, premažite rolice rastopljenim maslacem. Pecite ih na 180 °c stupnjeva oko 25 minuta, dok ne poprime boju. Šećer u prahu izmiješajte mlijekom i tom glazurom prelijte pečene rolice. Ma baš neka vam je u slast! #hrana #dobrahrana #recepti #bake #baking #bakinglove #food #foodphotography #instafood #foods #foodphoto #foodies #foodideas #eeeeeats #goodfood #tradicional #kitchenlife #foodlovers #ontheblog #inspiration #onthetable_project #foodblogger

A post shared by Nina Stojanov (@dalmatian_things_with_nina) on

www.facebook.com/DalmatianthingswithNina

www.instagram.com/dalmatian_things_with_nina

###

Nina Stojanov, 30-godišnjakinja i majka dvoje djece po struci je komercijalist, no u slobodno vrijeme njeguje svoju strast prema kuhanju, slasticama i delicijama. Ljubav prema kulinarstvu vidljiva je u svakom od njezinih ukusnih recepata koje rado dijeli s drugima na svojim društvenim mrežama – Facebook i Instagramu. Također, o svemu opširnije piše na svom blogu pod nazivom ‘Dalmatian things with Nina‘, a koje sada imate priliku vidjeti i na našem portalu Elegant.hr!