
FOTO by Instagram @dalmatian_things_with_nina
RECEPT: Medeni keksi
Vrijeme je medenjaka, medenih keksa, torti , sve što miriše na cimet i zimu...
Medeni keksi su popularni od davnina koji se često poslužuju uz čaj. Ovi medeni keksi imaju okus vanilije, cimeta i jedinstveni dodatak meda.
Jednostavno ih je napraviti, divno su mekani i lijepog izgleda.
Smjesu za ove kekse uvijek napravite dan prije, neka stoje u hladnjaku jedan dan. Lakše ćete oblikovati loptice, ispeći ih za tren i sve što trebate je imati društvo uz kavu ili čaj da uživate u njima!

U nastavku pročitajte sastojke i recept.
Sastojci za tijesto:
- 150 g masti
- 150 g šećera u prahu
- 1 jaje
- 1 žumanjak
- 100 ml mlijeka
- 125 g meda
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica mljevenog cimeta
- 450 g glatkog brašna
- 1 vanilin šećer

Priprema:
Suhe sastojke izmiješajte u većoj posudi.
Med i mast posebno ugrijte / rastopite.
Suhim sastojcima dodajte otopljenu mast i med. Dodajte žumanjak i mlijeko. Sve dobro izmiješajte.
Gotovo tijesto prekrijte s prozirnom folijom i stavite u hladnjak preko noći.
Sutradan, od tijesta radite kuglice. Ako želite da su vam keksi lijepi i jednake veličine, to ćete napraviti uz pomoć male čajne žličice.
Svaku kuglicu formirajte, slažite u lim za pečenje preko pergamentnog papira.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C stupnjeva oko deset minuta. Keksima je dovoljno da porumene.
Medene kekse možete glazirati ili posipati šećerom u prahu!
U slast!
www.facebook.com/DalmatianthingswithNina
www.instagram.com/dalmatian_things_with_nina
Autor teksta: Nina Stojanov
###
Nina Stojanov, 30-godišnjakinja i majka dvoje djece po struci je komercijalist, no u slobodno vrijeme njeguje svoju strast prema kuhanju, slasticama i delicijama. Ljubav prema kulinarstvu vidljiva je u svakom od njezinih ukusnih recepata koje rado dijeli s drugima na svojim društvenim mrežama – Facebook i Instagramu. Također, o svemu opširnije piše na svom blogu pod nazivom ‘Dalmatian things with Nina‘, a koje sada imate priliku vidjeti i na našem portalu Elegant.hr!