FOTO by Instagram @@kitchen_diaries.hr
RECEPT: Lino Lada Twist Cheesecake samo za istinske slatkoljupce!
Je li netko danas raspoložen za cheesecake?
Kada pomiješaš Linoladu Gold i Milk dobiješ Twist, a kada u sve to ubaciš sir dobiješ ovaj prefini cheesecake.
U nastavku je recept pa ako na umu imate osobu koja je istinski zaljubljenik u Lino Ladu ili cheesecake, nadamo se da ćete je iznenaditi već ovog vikenda (ili ona vas):
Sastojci:
- 160 gr mljevenog keksa
- 80 ml otopljenog maslaca
- 30 gr mljevenog lješnjaka
- 30 ml mlijeka
Krema:
- 250 gr mascarponea
- 2 dl slatkog vrhnja za šlag
- 200 gr Lino Lade Twist
Ganache:
- 80 gr bijele čokolade
- 40 ml vrhnja za šlag
U kalup promjera 20 cm utisnite podlogu napravljenu od mljevenog keksa, lješnjaka, otopljenog maslaca i mlijeka.
Mikserom izradite mascarpone, u njega ulijte vrhnje za šlag pa miksajte još nekoliko minuta.
U smjesu dodajte Lino Ladu Twist i miksajte još jako kratko samo da se sastojci povežu.
Kremu prebacite na podlogu i poravnajte.
Pripremite ganache. Na skroz laganoj vatri ugrijte slatko vrhnje, dodajte mu bijelu čokoladu i miješajte dok se čokolada ne otopi. (Vrhnje ne smije proključati!)
Prohladite ganache i izlijte ga na kremu. Kalup lagano naginjite lijevo-desno da vam se ganache ravnomjerno rasporedi.
Ohladite cheesecake, najbolje preko noći. Dekorirajte ga po želji.
U slast!
Recept by: Instagram @kitchen_diaries.hr