FOTO by Instagram @@kitchen_diaries.hr

Recepti

RECEPT: Lino Lada Twist Cheesecake samo za istinske slatkoljupce!

admin 02. veljače 2024.

Je li netko danas raspoložen za cheesecake?

Kada pomiješaš Linoladu Gold i Milk dobiješ Twist, a kada u sve to ubaciš sir dobiješ ovaj prefini cheesecake.

U nastavku je recept pa ako na umu imate osobu koja je istinski zaljubljenik u Lino Ladu ili cheesecake, nadamo se da ćete je iznenaditi već ovog vikenda (ili ona vas):

Sastojci:

  • 160 gr mljevenog keksa
  • 80 ml otopljenog maslaca
  • 30 gr mljevenog lješnjaka
  • 30 ml mlijeka

Krema:

  • 250 gr mascarponea
  • 2 dl slatkog vrhnja za šlag
  • 200 gr Lino Lade Twist

Ganache:

  • 80 gr bijele čokolade
  • 40 ml vrhnja za šlag

U kalup promjera 20 cm utisnite podlogu napravljenu od mljevenog keksa, lješnjaka, otopljenog maslaca i mlijeka.

Mikserom izradite mascarpone, u njega ulijte vrhnje za šlag pa miksajte još nekoliko minuta.

U smjesu dodajte Lino Ladu Twist i miksajte još jako kratko samo da se sastojci povežu.

Kremu prebacite na podlogu i poravnajte.

Pripremite ganache. Na skroz laganoj vatri ugrijte slatko vrhnje, dodajte mu bijelu čokoladu i miješajte dok se čokolada ne otopi. (Vrhnje ne smije proključati!)

Prohladite ganache i izlijte ga na kremu. Kalup lagano naginjite lijevo-desno da vam se ganache ravnomjerno rasporedi.

Ohladite cheesecake, najbolje preko noći. Dekorirajte ga po želji.

U slast!

Recept by: Instagram @kitchen_diaries.hr