FOTO by Pinterest

Iće & piće

RECEPT: Limunada od jagoda & votke

Krešimir Šustić 30. lipnja 2020.

Samo par minuta je potrebno da cijelom društvu pripremite ovo osvježavajuće piće!

Svatko od nas u toplim ljetnim večerima voli sjesti s društvom na neku atraktivnu lokaciju uz osjećaj blagog i svježeg povjetarca na koži, te lagano ispijati koktele i mikseve omiljenih alkoholnih pića

Najveći je gušt pozvati ludu ekipu kod sebe i pripremiti im originalan recept koji je u isto vrijeme zdrav i osvježavajuć, a s druge strane sadrži nekoliko kapi votke, gina ili nečeg trećeg.

U trgovinama na odjelu voća i povrća u ovoj najtoplijoj sezoni, sve se šareni od raznih zdravih plodova koje možemo staviti u voćnu salatu, jesti ih prirodne ili jednostavno od njih napraviti party poslasticu.

U nastavku donosimo recept za limunadu s jagodama u koju možete dodati malo votke kako bi začinili atmosferu i učinili je opuštenijom.

Sve što je potrebno za ovaj brzi voćno-alkoholni smoothie su: jagode, limun, votka, šećer, ukrasi i slamčice.

Prio korak je blendanje jagoda u koje se dodaje cijeđen limunov sok, te malo šećera kako bi se ublažila limunska kiselina.

Zatim sami procijenite koliko želite zagrijati atmosferu i dodajte votke i kockice leda.

Nakon toga, sve lijepo servirajte u visokim ili koktel čašama, dodajte slamčice, pokoji listić mente i dekorirajte kišobrančićima i kriškama voća.

Za kraj nazdravite s najdražim ljudima i zabavljajte se do jutra jer ljeto nažalost neće trajati vječno.