FOTO by Instagram @mlinar_1903 / @andrea.lukasic
RECEPT: Lažna mađarica za koju nije potrebno uključivati pećnicu
Sočan i čokoladni desert kojem malo tko može odoljeti
Dolaskom jeseni vrijeme provodimo u toplini naših domova i sve više se posvećujemo radu na našim kulinarskim vještinama i pečenju kolača.
Posebnu draž imaju čokoladni deserti i slastice koje se generacijama prenose kako bi utažili našu želju za slatkim.
Među njima je svima dobro poznata mađarica, omiljeni kolač mnogih za koji je potrebno nekoliko sati pripreme i pravilan recept kako bi kore bile savršeno tanke.
Zadnjih nekoliko godina, sve više nas se okreće alternativi koja ne zahtijeva pretjerano znanje i trud, jer u današnje vrijeme željeni okus možemo postići čak i ako ne zasučemo rukave.
U nastavku donosimo recept za lažnu mađaricu koja je osvojila srca mnogih, te samim time postala izrazito popularna.
Potrebni sastojci:
- 250 g margarina
- 800 ml vode
- 5 žlica šećera
- 200 g čokolade za kuhanje
- 800 gr Sport keksa
- 200 ml vrhnja za šlag
- 200 gr mliječne čokolade
Priprema:
Vodu, narezani margarin, šećer i iskidanu čokoladu za kuhanje stavite u lonac i kuhajte na laganoj vatri, dok se svi sastojci ne ujedine.
U veliku zdjelu dodajte kekse, prelijte ih vrućom pripremljenom smjesom i dobro promiješajte, zatim sve prebacite u pekač, rasporedite i poravnajte.
Kako bi dobili ukusnu glazuru, potrebno je ugrijati vrhnje za šlag do vrenja, preliti preko iskidane mliječne čokolade i miješati dok se sastojci ne stope u finu kremu.
Prelijte je preko kolača i ostavite preko noći da se ohladi.
Prilikom posluživanja, narežite na jednake kockice i uživajte u ovom brzom i sočnom čokoladnom desertu.