FOTO by Instagram @mlinar_1903 / @andrea.lukasic

Iće & piće

RECEPT: Lažna mađarica za koju nije potrebno uključivati pećnicu

Krešimir Šustić 06. listopada 2020.

Sočan i čokoladni desert kojem malo tko može odoljeti

Dolaskom jeseni vrijeme provodimo u toplini naših domova i sve više se posvećujemo radu na našim kulinarskim vještinama i pečenju kolača.

Posebnu draž imaju čokoladni deserti i slastice koje se generacijama prenose kako bi utažili našu želju za slatkim.

Među njima je svima dobro poznata mađarica, omiljeni kolač mnogih za koji je potrebno nekoliko sati pripreme i pravilan recept kako bi kore bile savršeno tanke.

Zadnjih nekoliko godina, sve više nas se okreće alternativi koja ne zahtijeva pretjerano znanje i trud, jer u današnje vrijeme željeni okus možemo postići čak i ako ne zasučemo rukave.

U nastavku donosimo recept za lažnu mađaricu koja je osvojila srca mnogih, te samim time postala izrazito popularna.

View this post on Instagram

#lažnamađarica #chocolate #cakedecoration

A post shared by Jelena (@cakes_by_jelena_) on

Potrebni sastojci:

  • 250 g margarina
  • 800 ml vode
  • 5 žlica šećera
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 800 gr Sport keksa
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 200 gr mliječne čokolade

Priprema:

Vodu, narezani margarin, šećer i iskidanu čokoladu za kuhanje stavite u lonac i kuhajte na laganoj vatri, dok se svi sastojci ne ujedine.

U veliku zdjelu dodajte kekse, prelijte ih vrućom pripremljenom smjesom i dobro promiješajte, zatim sve prebacite u pekač, rasporedite i poravnajte.

Kako bi dobili ukusnu glazuru, potrebno je ugrijati vrhnje za šlag do vrenja, preliti preko iskidane mliječne čokolade i miješati dok se sastojci ne stope u finu kremu.

Prelijte je preko kolača i ostavite preko noći da se ohladi.

Prilikom posluživanja, narežite na jednake kockice i uživajte u ovom brzom i sočnom čokoladnom desertu.