Dom

RECEPT: Kuglof od mandarina u veličanstvenom ruhu!

Nina Stojanov 10. studenoga 2020.

Aromatična mandarina u biskvitnom tijestu, prelivena citrusnim preljevom je sve što vam treba u hladnim danima uz šalicu kave ili čaja!

Ovakvi zimski okusi spajaju se predivno u jednom kuglofu. Još ako se poigrate dekoracijama – dobijete pravi mali blagdanski ”look”.

Ne biste vjerovali koliko svježiji sok od voća i samo voće može pridonijeti strukturi tijesta!

Neopisivo sočan, ukusan i mirišljav kuglof čeka vas da ga probate!

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Aromatična mandarina u biskvitnom tijestu, prelivena citrusnim preljevom je sve što vam treba u hladnim danima uz šalicu kave ili čaja! Kuglof od mandarina vas čeka na blogu a link za recept je u mom opisu profila! 🌿 #hrana #dobrahrana #recepti #kuglof #food #foodphotography #instafood #foods #foodphoto #foodies #foodideas #eeeeeats #goodfood #feedfeed #bakingfeed #baking #bakinglove #bake #capture #foodblogger #foodfeed #foodblog #foodstagram #foodgasm #gastronomy #fresh #boschanstveno

Objavu dijeli Nina Stojanov (@dalmatian_things_with_nina)

U nastavku pročitajte sastojke i recept:

Sastojci za biskvit:

  • 4-5 srednjih mandarina
  • 3 jaja
  • 400 g oštrog brašna
  • 280 g šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 vanilin šećera
  • 1 dcl ulja
  • Korica limuna
  • Korica mandarine

Preljev:

  • 100 g šećera u prahu
  • 2-3 žlice soka od mandarine

Priprema:

  1. Jaja sa šećerom izradite pjenasto. Miješajte srednjom brzinom oko 4 – 5 minuta sve dok ne postignete volumen.

2. Dodajte prašak za pecivo, vanilin šećere i ulje. Miješajte neprekidno.

3. Mandarinama skinite koru. Narežite ih na kriške. Izradite ih potpuno u blenderu ili štapnim mikserom. Dodajte to smjesi za biskvit i kratko izmiješajte mikserom.

4. Na kraju, naribajte koricu limuna i mandarine te ručno sve dobro promiješajte.

5. Kalup za kuglof dobro premažite s maslacem. Dodajte malo oštrog brašna i protresite kalup. Gotovu smjesu ulijte u kalup.

6. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C stupnjeva oko 40 minuta.

7. Pečen biskvit ostavite u kalupu da se ohladi, te ga pokrijte krpom. Kada se kuglof ohladio, izvadite ga na stalak za tortu.

8. U manjoj posudici izmiješajte šećer u prahu s ocijeđenim sokom od mandarine. Trebate postići gustu smjesu s kojom ćete preliti gornji dio kalupa.

9. Dekorirajte kuglof po želji!

U slast!

www.facebook.com/DalmatianthingswithNina

www.instagram.com/dalmatian_things_with_nina

###

Nina Stojanov, 30-godišnjakinja i majka dvoje djece po struci je komercijalist, no u slobodno vrijeme njeguje svoju strast prema kuhanju, slasticama i delicijama. Ljubav prema kulinarstvu vidljiva je u svakom od njezinih ukusnih recepata koje rado dijeli s drugima na svojim društvenim mrežama – Facebook i Instagramu. Također, o svemu opširnije piše na svom blogu pod nazivom ‘Dalmatian things with Nina‘, a koje sada imate priliku vidjeti i na našem portalu Elegant.hr!