Dom

RECEPT: Kiwi štapići s ginom pravo su osvježenje

admin 06. svibnja 2020.

Veseli štapići vibrantno zelene boje uljepšat će nam sredinu tjedna

Inspirirani suncem i toplim vremenom odlučili smo sredinu tjedna začiniti ledenim osvježenjem s ginom u glavnoj ulozi. Društvo najtraženijem alkoholnom piću pravit će kiwi, a njihova kombinacija pružit će vam užitak čija priprema neće stvarati probleme ili oduzeti previše vremena.

Iako je gin zvijezda recepta glavnu notu ovim ledenim štapićima dat će kiwi, koji je u ovo vrijeme dostupan u većini prodavaonica po cijeni od oko 18 kuna po kili. Osim što štiti naše kardiovaskularno zdravlje, dišni sustav, probavni sustav, regulira krvni tlak i snižava kolesterol odličan je u kombinaciji s ginom i predstavlja pravo osvježenje.

Potrebni su vam gin, kiwi, led i šećerni sirup kojeg napravite u nekoliko minuta. Uzmite 8 manjih kiwija, ogulite ih te zajedno s ledom ubacite u blender na par minuta. Dodajte 1dcl gina i 1 dcl šećernog sirupa te još koju minutu blendajte.

Šećerni sirup pripremite na način da pomiješate šećer i vodu te kuhate na laganoj vatri dok ne počne ključati. Miješajte dok kompletan šećer ne nestane u vodi tako da dobijete gustu sirupnu masu. Ostavite 10 – 15 minuta da se još zgusne i nakon toga vaš šećerni sirup spreman je za upotrebu.

Izlijte sve u pripremljene kalupe i postavite u frižider dok ne poprimi strukturu sladoleda.

Jednom kada je sve spremno vama ne preostaje ništa drugo nego uživati u ovim ledenim gin kiwi štapićima.