FOTO by Instagram @dalmatian_things_with_nina

Recepti

RECEPT: Jesenski kuglof!

Nina Stojanov 03. studenoga 2021.

Sočan, mekan, predivnog izgleda...

Najdraža jesen, predivne umirujuće boje, njeni mirisi i okusi koje nam donosi zaista su neprocjenjivi.

Toplina doma već se polako osjeti s češćim pečenjem kolača, pogotovo vikendom kada želite opuštajuće provesti vrijeme sa svojim najdražima.

U ovo doba češće ispijanje čaja i toplih napitaka traži nešto slatko i biskvitno što će se potpuno uklopiti u doživljaj. Upravo tako je nastao ovaj kuglof.

Dodala bih ja i brusnice ili malo voća, ali moj sin samo voli čokoladu i ne pristaje na kompromis. Ima li takvih još?

Jednostavna i divna biskvitna slastica koju čine najbolji sastojci : rum, čokolada i orasi! Brzo se priprema, mekan i ukusan – recept vas čeka u nastavku…

Sastojci:

  • 300 g čokolade za kuhanje
  • 120 g glatkog brašna
  • 100 g šećera
  • 6 jaja
  • 90 g maslaca
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 žlice ruma
  • 1 vanilin šećer
  • 90 g mljevenih oraha
  • Prstohvat soli

Priprema:

1. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke sa prstohvatom soli istucite u čvrst snijeg. Žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom pjenasto izradite.

2. Čokoladu izlomite na manje komade. Zajedno s maslacem otopite na pari. Prohladite a zatim dodajte smjesi od žumanjaka.

3. Dodajte prašak za pecivo, mljevene orahe, rum, brašno te dobro sve izmiješajte. Na kraju postepeno dodajte snijeg od bjelanjaka i ručno sve dobro sjedinite.

4. Kalup za kuglof premažite s maslacem i lagano ga pobrašnite.

5. Gotovu smjesu za kuglof ulijte u kalup i stavite peći u prethodno ugrijanu pećnicu na 180°C stupnjeva oko 35 minuta.

6. Prije samog kraja, s drvenim štapićem provjerite je li biskvit pečen.

7. Nakon što se kuglof ispekao, pokrijte ga krpom i ostavite da se prohladi.
Nakon toga okrenite kalup i izvadite kuglof. Posipajte ga šećerom u prahu!

U slast!

www.facebook.com/DalmatianthingswithNina

www.instagram.com/dalmatian_things_with_nina

###

Nina Stojanov, 30-godišnjakinja i majka dvoje djece po struci je komercijalist, no u slobodno vrijeme njeguje svoju strast prema kuhanju, slasticama i delicijama. Ljubav prema kulinarstvu vidljiva je u svakom od njezinih ukusnih recepata koje rado dijeli s drugima na svojim društvenim mrežama – Facebook i Instagramu. Također, o svemu opširnije piše na svom blogu pod nazivom ‘Dalmatian things with Nina‘, a koje sada imate priliku vidjeti i na našem portalu Elegant.hr!