FOTO by Delish

Iće & piće

Recept! Jednostavan i najukusniji cheesecake s borovnicama!

Antonija Andabak 03. svibnja 2021.

Blueberry cheesecake desert je koji će nestati u trenu!

Ljetni deserti ne samo da su atraktivni izgledom već nude rapsodiju osvježavajućih okusa zbog sezonskog voća koje koristimo svježe ubrano iz vlastitog vrta ili kupljeno na tržnici domaćih proizvoda!

Jedan od najpopularnijih kolača koji se nemali broj puta našao na meniju svake domaćice, definitivno je cheesecake, kolač s pahuljastim okusom svježeg sira, a koji se do sada ispekao u toliko varijacija da nije uspio dosaditi ni probirljivim nepcima.

Foto: Delish

Ovoga puta predstavljamo Blueberry cheesecake , desert koji je toliko jednostavan, a okusom i izgledom primamljiv da ga nikako ne propustite napraviti! Evo recepta!

Foto: Delish

Sastojci:

  1. Sastojci za pire od borovnice
  • 2 velike čaše borovnica
  • 2 žlice šećera
  • 2 žličice soka od limuna

2. Sastojci za koru

  • 9 graham krekera, usitnjena (da ispade 1+ 1/4 čaše)
  • 6 žlica otopljenog maslaca
  • 1/4 čaše šećera

3. Sastojci za kremu

  • 250 grama krem sira
  • 1 čaša šećera
  • 2 velika jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1/4 čaše kiselog vrhnja
  • 2 žlice višenamjenskog brašna
  • 1/4 žličice soli
  • Pire od borovnice

Ukrašavanje:

  • Tučeno slatko vrhnje
  • Borovnice

Priprema:

U blenderu miješajte borovnice dok ne nestanu veliki komadi. Za to vrijeme zagrijte pećnicu.

U malu posudu na srednjoj vatri dodajte pire od borovnice, šećer i limunov sok. Pustite da zakuha, a zatim smanjite vatru i pustite da krčka povremeno miješajući 10 minuta. Neka se ohladi do sobne temperature.

Napravite koru: U velikoj zdjeli pomiješajte mrvice graham krekera, otopljeni maslac i šećer, dok smjesa ne nalikuje mokrom pijesku te utisnite u kalup.

Foto: Delish

Vrijeme je za cheesecake! U velikoj zdjeli izmiksajte krem ​​sir i šećer tako da ne ostanu grudice. Dodajte jedno po jedno jaje, a zatim umiješajte ekstrakt vanilije i kiselo vrhnje. Dodajte brašno i sol i miješajte dok ne sjedini. Na kraju špatulom umiješajte pire od borovnice i izlijte u kalup s utisnutom korom.

Foto: Delish

Ovo je Cheesecake koji se peče u tzv. vodenoj kupelji te obložite alu folijom vanjsku stranu okruglog kalupa. U dublji protvan stavite kalup s cheesecakeom i oko kalupa nalijte toplu vodu da bude visine do pola kalupa. Stavite sve u prethodno zagrijanu peć i pecite na 170 stupnjeva.

Pecite dok je centar cheesecakea samo lagano drhtav, zatim isključite i otvorite vrata od pećnice te pustite da se kolač hladi u pećnici oko jedan sat.

Foto: Delish

Uklonite foliju i ostavite preko noći da se cheesecake ohladi u hladnjaku. Kada je kolač spreman za serviranje, ukrasite ga tučenim slatkim vrhnjem i dodajte borovnice na vrh ovog preukusnog Blueberry cheesecakea.