FOTO by Instagram @inthekitchenwithvicky_

Recepti

RECEPT: Jägermeister Brownies koji se tope u ustima

admin 20. kolovoza 2021.

Subota je dan u kojem se možemo malo opustiti...

Ako ste ljubitelj Jägermeister biljnog likera, onda će vam se svidjeti ovaj recept kojeg možete napraviti već danas. Imajte na umu da ovi brownies mogu stajati oko 5 dana, ali najbolje ih je konzumirati drugi ili treći dan. No mislimo da svi ovi prijedlozi padaju u vodu jednom kada napravite ove browniese i shvatite da se ne možete strpjeti ni minute.

Naravno, ako želite jači okus alkohola dodajte više Jägermeistera no što piše u receptu. Normativ u sastojcima je taman onoliko da osjetimo liker, ali sigurni smo da ćete dodati koju kapljicu više.

SASTOJCI:

  • 1 šalica brašna
  • prstohvat soli
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • 50 grama čokolade za kuhanje
  • 100 grama tamne čokolade
  • 10 žlica maslaca
  • 3 jaja
  • 1 šalica šećera
  • 2 žličice čistog ekstrakta vanilije
  • pola šalice Jägermeistera
  • 1 šalica tostiranih oraha (po izboru)

PRIPREMA:

Zagrijte pećnicu na 180ºc. Namažite maslacem i pospite protvan za pečenje s kakaom u prahu. Umutiti brašno, sol i prašak za pecivo te dobivenu smjesu stavite na stranu. Otopite obje vrste čokolade s maslacem u pari, miješajući je dok ne postane glatka.

Maknite ju s vatre i umutite jedno po jedno jaje, tako da svako jaje posebno i dobro integrirate u smjesu. Umiješajte šećer, vaniliju i Jägermeister. Nastavite miješati dok smjesa ne postane potpuno glatka. U smjesu čokolade dodajte suhe sastojke iz zdjele koju ste stavili sa strane.

Na kraju dodajte orahe. Ulijte tijesto u protvan i pecite dok vrh ne postane čvrst, oko 40 minuta. Potpuno ohladite prije rezanja.

Tostiranje oraha dodat će prekrasan okus vašim browniesima. Jednostavno zagrijte tavu koja se ne lijepi na jakoj vatri, smanjite vatru na nisko, dodajte orahe i brzo ih miješajte dok se lagano ne prepeku, oko 1 do 2 minute.

Što je vaša posuda za pečenje manja i dublja, browniesi će biti sočniji. Uvijek provjerite browniese 10 minuta prije predloženog vremena pečenja, a najbolje je za provjeru koristiti čačkalicu.