FOTO by delish.com

Recepti

RECEPT: Jabuke punjene zobenim pahuljicama s preljevom od karamele i kuglicom sladoleda savršen je jesenski desert!

Antonija Andabak 12. studenoga 2024.

Hrskavi desert s jabukama može postati i zasitan, a zdrav doručak, evo kako!

Ovaj je desert već poznat u kulinarskim krugovima jer se punjene jabuke, osim zobenim pahuljicama, mogu puniti orašastim plodovima i sušenim voćem – poput brusnica, datulja i višanja.

delish.com

Ovoga puta, svoj su put do nepca pronašle zapečene jabuke punjene zobenim pahuljicama koje se preliju karamelom, a svoju “grešnu notu” dobiva bogatom kuglicom sladoleda od vanilije i obilnim preljevom od karamele!

delish.com

Zazubice rastu pri samom čitanju recepta, a kad smo kod toga, donosimo i recept i video kako napraviti ovaj pravi jesenski desert kojeg će voljeti i veliki i mali!

Ne samo da će odgovarati u bilo koje doba dana, već ovaj desert može postati zdrav doručak, ako naravno, izdvojimo sladoled i preljev od karamele i zamijenimo ga zdravim sirupom od javora i kiselim vrhnjem!

delish.com

SASTOJCI:

  • 6 velikih zelenih jabuka
  • 2 čaše klasičnih zobenih pahuljica (predlažemo Lidlove Crownfield fine zobene pahuljice )
  • 4 žlice maslaca omekšanog na sobnoj temperaturi
  • 1/4 smeđeg šećera
  • 1 žlica cimeta u prahu
  • Sladoled od vanilije
  • Karamel preljev

UPUTE:

  • Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  • Jabuke operite, izdubite im sredinu, ostatak mesa jabuka skupite u posudu jer ćete ih kasnije iskoristiti i posložite ih na lim obložen papirom za pečenje.
  • U srednje velikoj posudi pomiješajte sastojke za punjenje, odnosno zobene, maslac, smeđi šećer, cimet i ostatak jabuka i tom smjesom izdubljene jabuke napunite do vrha.
  • Pecite jabuke dok ne omekšaju, puste sok i dobiju laganu boju, 35 minuta.
  • Ukrasite jabuke kuglicom sladoleda od vanilije i prelijte karamel preljevom. Pustite da se malo ohlade, te ih poslužite tople.

U slast!

delish.com

VIDEO