FOTO by Instagram @petracupcake / @mygreyhome / @cocoladecakeart

Dom

RECEPT: Iznenadite ukućane i goste atraktivnim Gingerbread keksićima

Krešimir Šustić 18. prosinca 2020.

Jedna od najpopularnijih blagdanskih slastica zaslužuje svoje mjesto na ovogodišnjem blagdanskom stolu

Ako nešto volimo kod nadolazećih blagdana, onda su to definitivno gurmanske delicije i slastice koje prilikom ručka ili večere serviramo na stol.

Mirisi božanstvenih začina prošire se našim domom dok svaka prava domaćica za svoje ukućane priprema samo najdraže deserte.

Svjetske popularne Gingerbread kekse u obliku čovječuljka donedavno smo samo gledali na filmovima i fotografijama, no kako bismo utažili glad, odlučili smo ih sami pripremiti.

U nastavku donosimo recept za ovaj atraktivni božićni must-have kojem će se obradovati svi članovi kućanstva, kao i sam Djed Božićnjak.

Potrebni sastojci:

  • 250 g glatkog brašna
  • žličica sode
  • 2 žličice đumbira
  • žličica cimeta
  • 130 g margarina
  • 180 g smeđeg šećera
  • jaje
  • 4 žlice meda

Priprema:

Sve sastojke dobro izmiješajte u posudi kako biste dobili glatko tijesto.

Dobiveno tijesto zamotajte u foliju i stavite hladiti u hladnjak na jedno 15-ak minuta.

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva i tepsiju obložite papirom za pečenje.

Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi na debljinu od 1-2 cm te oblikujte kekse pobrašnjenim modlicama po želji.

Pecite kekse 10-ak minuta dok ne poprime smeđu boju.

Nakon pečenja ih ostavite da odstoje u tepsiji nekoliko minuta dok se malo ne stvrdnu.

Dekorirajte po želji i iznenadite svoje goste najpoznatijim božićnim keksima na svijetu.