![](https://www.elegant.hr/app/uploads/2020/02/rgt_featured_image-2-1024x456.jpg)
FOTO by Foto: Instagram
RECEPT: Gin&Tonic kolač skockani
Neka najluđa noć u godini bude u znaku ukusnih alkoholnih kolačića
I tek što smo se odmorili i došli k sebi nakon Božića na red stupa najluđa noć u godini.
Ako ste ove godine domaćin i organizirate tulum onda ćete biti zahvalni na receptu koji ćemo vam predstaviti, a riječ je o neodoljivim gin&tonic biskvitnim kockama.
SASTOJCI:
200g maslaca
200g šećera
4 jaja
200g brašna
2 žličice praška za pecivo
1dcl Gina
1 limun
0,02dcl tonika
KREMA:
150g maslaca
400g šećera u prahu
malo Gina
malo tonika
1 limun
1. Korak
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pripremite posudu za pečenje 20×30 centimetara.
2. Korak
U posudu stavite maslac i šećer te ih miješajte dok se ne povežu. Dodajte jaja, jedno po jedno, tako da nakon svakog jaja smjesu izmiješate – možete i nakon svakog jaja dodati i malo soli. Dodajte preostalo brašno, 0,05dcl gina, prašak za pecivo, limunov sok i prstohvat soli. Izlijte smjesu u posudu i pecite 20 – 25 minuta.
3. Korak
Pomiješajte malo šećera, 0,05dcl Gina i tonik.
4. Korak
Ostavite biskvit 10 minuta da se ohladi te izbušite nekoliko uskih rupica u koji ulijete pripremljen sirup. Stavite biskvit na limenu podlogu i pustite da odstoji.
5. Korak
Kako biste napravili kremu izmiksajte maslac dok ne postane skroz mekan, dodajte malo po malo šećera u prahu. Pomiješajte Gin, tonik i limunov sok te prelijte preko prethodno omekšanog maslaca. Sjedinite sve sastojke i izlijte dobivenu kremu preko biskvita. Možete preko svega naribati i malo limunove korice. Pustite da još malo odstoji i narežite ga na pravilne kvadratiće.
U slast i nemojte pretjerati!