Recepti

RECEPT: Gin&Tonic kolač skockani

Engineer 30. prosinca 2019.

Neka najluđa noć u godini bude u znaku ukusnih alkoholnih kolačića

I tek što smo se odmorili i došli k sebi nakon Božića na red stupa najluđa noć u godini.

Ako ste ove godine domaćin i organizirate tulum onda ćete biti zahvalni na receptu koji ćemo vam predstaviti, a riječ je o neodoljivim gin&tonic biskvitnim kockama.

SASTOJCI:

200g maslaca
200g šećera
4 jaja
200g brašna
2 žličice praška za pecivo
1dcl Gina
1 limun
0,02dcl tonika

KREMA:

150g maslaca
400g šećera u prahu
malo Gina
malo tonika
1 limun

1. Korak

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pripremite posudu za pečenje 20×30 centimetara.

2. Korak

U posudu stavite maslac i šećer te ih miješajte dok se ne povežu. Dodajte jaja, jedno po jedno, tako da nakon svakog jaja smjesu izmiješate – možete i nakon svakog jaja dodati i malo soli. Dodajte preostalo brašno, 0,05dcl gina, prašak za pecivo, limunov sok i  prstohvat soli. Izlijte smjesu u posudu i pecite 20 – 25 minuta.

3. Korak

Pomiješajte malo šećera, 0,05dcl Gina i tonik.

4. Korak

Ostavite biskvit 10 minuta da se ohladi te izbušite nekoliko uskih rupica u koji ulijete pripremljen sirup. Stavite biskvit na limenu podlogu i pustite da odstoji.

5. Korak

Kako biste napravili kremu izmiksajte maslac dok ne postane skroz mekan, dodajte  malo po malo šećera u prahu. Pomiješajte Gin, tonik i limunov sok te prelijte preko prethodno omekšanog maslaca. Sjedinite sve sastojke i izlijte dobivenu kremu preko biskvita. Možete preko svega naribati i malo limunove korice. Pustite da još malo odstoji i narežite ga na pravilne kvadratiće.

U slast i nemojte pretjerati!