FOTO by Instagram @dalmatian_things_with_nina

Dom

RECEPT: Ferrero mousse kremasta torta za bezbrižniji početak tjedna!

Nina Stojanov 29. lipnja 2020.

Ponedjeljak, radni dan i nesnosne vrućine jedino nam može razvedriti gomila Nutelle...

Vjerujem da su Ferrero Rocher i Nutella omiljen odabir većine slatkoljubaca!

Tortu ćemo pretvoriti u ljetnu prozračnu verziju s mousse kremom i dobiti pravi mali raj za naša nepca!

Torta se sastoji od biskvita, crunchy podloge, mousse kreme i čokoladnog preljeva! Sve krasi neodoljivi lješnjak bez kojeg ne bi mogli zamisliti ovu slasticu!

U nastavku pročitajte sastojke i recept.

Biskvit:

  • 2 bjelanjka
  • Prstohvat soli
  • 70 g šećera
  • 2 žumanjka
  • 70 g mljevenih lješnjaka
  • 2 žlice kakaa u prahu

Crunchy podloga:

  • 60 g maslaca
  • Prstohvat soli
  • 50 g šećera
  • 60 g brašna

Još nam treba:

40 g kukuruznih pahuljica
100 g Nutelle

Mousse krema:

  • 150 g čokolade za kuhanje
  • 120 ml slatkog vrhnja
  • 1 paketić želatine
  • 150 g nutelle
  • 300 ml slatkog vrhnja

Ganache od čokolade:

  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 100 ml slatkog vrhnja

Priprema:

  1. Za biskvit, potrebno je izraditi bjelanjke sa soli i šećerom sve dok ne postignete čvrsti i sjajni šlag.

2. Gotovom šlagu ručno umiješajte žumanjke, mljevene lješnjake i kakao u prahu. Sve dobro promiješajte kako bi se sastojci sjedinili.

3. Obložite kalup s papirom za pečenje, ulijte smjesu za biskvit i pecite oko 25 minuta na 180°C stupnjeva, ovisno o pećnici. Ja sam koristila okrugli kalup od 18 cm.

4. Crunchy podlogu, napraviti ćete tako da maslac, sol i šećer izradite mikserom.

5. Nakon toga, dodajte mljeveni lješnjak i brašno.

6. Dobro sve izmiješajte. Gotovu smjesu stavite na papir za pečenje. Prekrijte smjesu drugim papirom za pečenje i razvaljajte.

7. Odstranite gornji papir, pa stavite podlogu u hladnjak na pola sata da se stegne.

8. Nakon toga, podlogu pecite kratko na 150°C stupnjeva oko dok ne poprimi boju. Otprilike 10 minuta će biti dovoljno.

9. Nakon što je podloga pečena, ostavite ju da se ohladi.

10. Kada se ohladila, izmrvite ju ili usitnite kratko u blenderu.

11. Usitnjenoj smjesi dodajte kukuruzne pahuljice koje ste također samljeli u blenderu i Nutellu. Dobro sve izmiješajte i premažite s time prethodno pečeni biskvit.

12. Za mousse kremu, potrebno je za početak na pari otopiti čokoladu sa slatkim vrhnjem. Otopljenu čokoladu prohladite. Dodajte joj nutellu.

13. Želatinu namočite po uputama na poleđini vrećice, zatim ju rastopite na pari i dodajte prethodnim sastojcima.

14. Posebno izradite slatko vrhnje u čvrsti šlag i ručno umiješajte u smjesu.

15. Gotovu mousse kremu premažite preko crunchy podloge. Stavite u hladnjak.

16. Čokoladni ganache napravite tako da čokoladu sa slatkim vrhnjem otopite na pari miješajući.

17. Kada su se sastojci sjedinili i čokolada potpuno otopila, kratko je prohladite pa prelijte preko kreme.

18. Tortu držite u hladnjaku najbolje preko noći ili 3 – 4 sata dok se ne stegne. Tortu ukrasite po želji!

U slast!

www.facebook.com/DalmatianthingswithNina

www.instagram.com/dalmatian_things_with_nina

###

Nina Stojanov, 30-godišnjakinja i majka dvoje djece po struci je komercijalist, no u slobodno vrijeme njeguje svoju strast prema kuhanju, slasticama i delicijama. Ljubav prema kulinarstvu vidljiva je u svakom od njezinih ukusnih recepata koje rado dijeli s drugima na svojim društvenim mrežama – Facebook i Instagramu. Također, o svemu opširnije piše na svom blogu pod nazivom ‘Dalmatian things with Nina‘, a koje sada imate priliku vidjeti i na našem portalu Elegant.hr!