FOTO by Instagram @dalmatian_things_with_nina
RECEPT: Cupcakesi s mliječnom čokoladom, nutellom i komadićima Oreo keksa!
Slatki zalogaji koji će nestati u roku od pola sata nakon pripreme!
Brze i jednostavne biskvitne slastice idealne su za svaki dan ili onaj tren kada poželite nekoga iznenaditi s dozom slatkoga!
Cupcakesi su za to stvoreni!
Malene kupole nalik muffinima koje krase najdraže kreme, možemo dodati i punjenje koje će svakoga osvojiti.
Kombinacija s tri vrste čokolade nikada ne može biti pogrešna, zar ne?
Biskvit s kakaom, krema sa slatkim vrhnjem, mliječnom čokoladom i punjenje od nutelle? Sviđa vam se?
U nastavku pročitajte sastojke i recept.
Od navedenih sastojaka trebate dobiti 18 komada cupcakesa.
Sastojci za biskvit:
- 4 jaja
- 200 g šećera
- 250 ml mlijeka
- 250 ml ulja
- 500 g pšeničnog bijelog brašna Farina speciale tip 00
- 3 žlice kakaa
- Korica naribanog limuna
- 1 prašak za pecivo
Krema:
- 400 ml mlijeka
- 1 vanilin šećer
- 1 bourbon vanilija
- 4 žumanjka
- 100 g šećera
- 50 g gustina
- 50 g maslaca sobne temperature
- 200 ml slatkog vrhnja
- 1 čokolada triple choco cocoa od 80 g, može i mliječna
Za punjenje:
- Nutella
Za ukrašavanje:
- Čokoladne granule ili mrvice
Priprema:
- Od navedene količine mlijeka, odvojite malo za smjesu sa žumanjcima. Ostatak mlijeka stavite kuhati.
2. Žumanjcima i mlijeku dodajte šećer, vanilin šećer i bourbon vaniliju. Izmiješajte, pa dodajte gustin. Dobro sve izradite mikserom kako ne biste imali grudice.
3. Kada se mlijeko zagrijalo, dodajte mu gotovu smjesu i miješajte sve dok se krema ne zgusne. Kuhajte kratko, pa sklonite s vatre.
4. U vruću kremu dodajte maslac i čokoladu. Miješajte dok se potpuno se otope sastojci. Kremu prebacite u čistu plastičnu posudu i prekrijte ju prozirnom folijom. Ostavite da se ohladi.
5. Dok se krema hladi, napravite biskvitnu smjesu od navedenih sastojaka. Koristite kalup za muffine.
6. U svaki kalup stavite otprilike 2 žlice smjese. Zatim, u sredinu stavite žličicu nutelle, pa još jednu žlicu smjese preko svega.
7. Pecite na 180 °C stupnjeva oko 25 minuta, ovisno o pećnici.
Pečene biskvitne podloge izvadite iz kalupa i ostavite kratko da se ohlade.
8. Dotad, dovršite kremu. Kremu izradite s mikserom.
9. U drugoj posudi izradite slatko vrhnje u čvrsti šlag. Izrađeni šlag dodajte kremi i dobro sve izmiješajte dok ne postignete sjajnu i glatku kremu.
10. Koristite vrećicu za ukrašavanje. Napunite ju kremom. Preko biskvitnih podloga, istisnite kremu u krug, da dobiju izgled sladoleda. Tako će vam biti najjednostavnije.
11. Kraj prepuštam vama! Ukrasite ih po želji i pustite maštu na volju! Koristite čokoladne mrvice, granule ili preljeve!
U slast!
www.facebook.com/DalmatianthingswithNina
www.instagram.com/dalmatian_things_with_nina
###
Nina Stojanov, 30-godišnjakinja i majka dvoje djece po struci je komercijalist, no u slobodno vrijeme njeguje svoju strast prema kuhanju, slasticama i delicijama. Ljubav prema kulinarstvu vidljiva je u svakom od njezinih ukusnih recepata koje rado dijeli s drugima na svojim društvenim mrežama – Facebook i Instagramu. Također, o svemu opširnije piše na svom blogu pod nazivom ‘Dalmatian things with Nina‘, a koje sada imate priliku vidjeti i na našem portalu Elegant.hr!