FOTO by Instagram @dalmatian_things_with_nina

Dom

RECEPT: Cupcakesi s mliječnom čokoladom, nutellom i komadićima Oreo keksa!

Nina Stojanov 03. lipnja 2020.

Slatki zalogaji koji će nestati u roku od pola sata nakon pripreme!

Brze i jednostavne biskvitne slastice idealne su za svaki dan ili onaj tren kada poželite nekoga iznenaditi s dozom slatkoga!

Cupcakesi su za to stvoreni!

Malene kupole nalik muffinima koje krase najdraže kreme, možemo dodati i punjenje koje će svakoga osvojiti.

Kombinacija s tri vrste čokolade nikada ne može biti pogrešna, zar ne?

Biskvit s kakaom, krema sa slatkim vrhnjem, mliječnom čokoladom i punjenje od nutelle? Sviđa vam se?

U nastavku pročitajte sastojke i recept.

Od navedenih sastojaka trebate dobiti 18 komada cupcakesa.

Sastojci za biskvit:

  • 4 jaja
  • 200 g šećera
  • 250 ml mlijeka
  • 250 ml ulja
  • 500 g pšeničnog bijelog brašna Farina speciale tip 00
  • 3 žlice kakaa
  • Korica naribanog limuna
  • 1 prašak za pecivo

Krema:

  • 400 ml mlijeka
  • 1 vanilin šećer
  • 1 bourbon vanilija
  • 4 žumanjka
  • 100 g šećera
  • 50 g gustina
  • 50 g maslaca sobne temperature
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 1 čokolada triple choco cocoa od 80 g, može i mliječna

Za punjenje:

  • Nutella

Za ukrašavanje:

  • Čokoladne granule ili mrvice

Priprema:

  1. Od navedene količine mlijeka, odvojite malo za smjesu sa žumanjcima. Ostatak mlijeka stavite kuhati.

2. Žumanjcima i mlijeku dodajte šećer, vanilin šećer i bourbon vaniliju. Izmiješajte, pa dodajte gustin. Dobro sve izradite mikserom kako ne biste imali grudice.

3. Kada se mlijeko zagrijalo, dodajte mu gotovu smjesu i miješajte sve dok se krema ne zgusne. Kuhajte kratko, pa sklonite s vatre.

4. U vruću kremu dodajte maslac i čokoladu. Miješajte dok se potpuno se otope sastojci. Kremu prebacite u čistu plastičnu posudu i prekrijte ju prozirnom folijom. Ostavite da se ohladi.

5. Dok se krema hladi, napravite biskvitnu smjesu od navedenih sastojaka. Koristite kalup za muffine.

6. U svaki kalup stavite otprilike 2 žlice smjese. Zatim, u sredinu stavite žličicu nutelle, pa još jednu žlicu smjese preko svega.

7. Pecite na 180 °C stupnjeva oko 25 minuta, ovisno o pećnici.
Pečene biskvitne podloge izvadite iz kalupa i ostavite kratko da se ohlade.

8. Dotad, dovršite kremu. Kremu izradite s mikserom.

9. U drugoj posudi izradite slatko vrhnje u čvrsti šlag. Izrađeni šlag dodajte kremi i dobro sve izmiješajte dok ne postignete sjajnu i glatku kremu.

10. Koristite vrećicu za ukrašavanje. Napunite ju kremom. Preko biskvitnih podloga, istisnite kremu u krug, da dobiju izgled sladoleda. Tako će vam biti najjednostavnije.

11. Kraj prepuštam vama! Ukrasite ih po želji i pustite maštu na volju! Koristite čokoladne mrvice, granule ili preljeve!

U slast!

www.facebook.com/DalmatianthingswithNina

www.instagram.com/dalmatian_things_with_nina

###

Nina Stojanov, 30-godišnjakinja i majka dvoje djece po struci je komercijalist, no u slobodno vrijeme njeguje svoju strast prema kuhanju, slasticama i delicijama. Ljubav prema kulinarstvu vidljiva je u svakom od njezinih ukusnih recepata koje rado dijeli s drugima na svojim društvenim mrežama – Facebook i Instagramu. Također, o svemu opširnije piše na svom blogu pod nazivom ‘Dalmatian things with Nina‘, a koje sada imate priliku vidjeti i na našem portalu Elegant.hr!