Dom

RECEPT: Crumble tart s jagodama!

Nina Stojanov 08. svibnja 2020.

Desert koji ćete odmah zavoljeti i poželjeti napraviti...

Sezonu jagoda svi koristimo u najboljem mogućem izdanju! Netko uživa u njima samima, a netko ih voli i u slasticama!

Prošle godine radila se galleta i cheesecake, ove godine odlučila sam se za tart s jagodama! I to crumble!

Tekstura tijesta je neopisivo hrskava, nalik onom za pite s jabukama. Moja verzija tijesta je s kakaom!

Vrlo jednostavna priprema , uz svega nekoliko sastojaka. Pročitajte u nastavku koji sastojci su vam potrebni i recept.

Sastojci za tijesto:

  • 250 g neslane masti
  • 2 jaja
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 30 ml mlijeka
  • 1 prašak za pecivo
  • 500 g glatkog brašna
  • 50 g kakaa u prahu

Nadjev:

  • 250 g jagoda
  • 2 – 3 žlice šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 2 žlice grisa

Priprema:

  1. Od navedenih sastojaka, zamijesite tijesto.

2. Kada ste sjedinili sastojke, prebacite tijesto na radnu površinu i rukama ga izradite do kraja.

3. Oblikujte tijesto i umotajte ga u prozirnu foliju.

4. Stavite ga u hladnjak na sat vremena da odmori.

5. Jagode očistite i narežite na kolutiće.

6. Stavite ih u posudu, kojoj ćete dodati šećer i vanilin šećer. Dok tijesto odmara, jagode će pustiti svoj sok.

7. Nakon što ste tijesto izvadili iz hladnjaka, podijelite ga na dva jednaka dijela. Kalup za tart premažite maslacem.

8. Na radnu površinu postavite papir za pečenje, pa preko njega razvaljajte prvi dio tijesta.

9. Zajedno s papirom za pečenje prebacite tijesto u kalup.

10. Odvojite papir s tijesta. Lagano utisnite tijesto u kalup, a višak koji prelazi rubove odstranite.

11. Jagodama dodajte gris i promiješajte. Nadjev stavite preko tijesta.

12. S drugim dijelom tijesta ćete raditi gornji sloj koji ćete mrviti prstima preko jagoda, kako bi dobio efekt crumble podloge.

13. Važno je dobro prekriti nadjev od jagoda, a sav višak tijesta spremite u hladnjak, pa od njega napravite kekse!

14. Stavite peći tart u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C stupnjeva oko 30-35 minuta, ovisno o pećnici.

15. Nakon što je tart pečen, ukrasite ga šećerom u prahu!

U slast!

www.facebook.com/DalmatianthingswithNina

www.instagram.com/dalmatian_things_with_nina

###

Nina Stojanov, 30-godišnjakinja i majka dvoje djece po struci je komercijalist, no u slobodno vrijeme njeguje svoju strast prema kuhanju, slasticama i delicijama. Ljubav prema kulinarstvu vidljiva je u svakom od njezinih ukusnih recepata koje rado dijeli s drugima na svojim društvenim mrežama – Facebook i Instagramu. Također, o svemu opširnije piše na svom blogu pod nazivom ‘Dalmatian things with Nina‘, a koje sada imate priliku vidjeti i na našem portalu Elegant.hr!