Dom

RECEPT: Cruller donuts – francuske ‘krafne’ s bijelom čokoladom i bademima!

Nina Stojanov 28. siječnja 2020.

Omiljen francuski snack u domaćem ruhu...

Prema dosadašnjem iskustvu u radu s choux tijestom, svrstat ću ih u one poslastice hrskavog i prozračnog tijesta koje je lako i brzo napraviti, ako vam nedostaje nešto za grickati uz kavu ili čaj.

Za preljev se u pravilu koristi ocaklina od šećera u prahu, no ja sam ih prelila s bijelom čokoladom, te posula listićima badema kako bi još više dobile na sočnosti!

U nastavku donosim kompletan recept:

Sastojci:

  • 120 ml mlijeka
  • 120 ml vode
    80 g maslaca
  • 2 žlice šećera
  • pola žličice soli
  • 200 g glatkog brašna
  • 3 jaja
  • korica naribanog limuna
  • 1 vanilin šećer

Još će vam trebati:

  • Bijela čokolada
  • listići badema

Priprema:

1. U dublju posudu za kuhanje stavite vodu i mlijeko.

2. Dodajte maslac, šećer i sol.

3. Kuhajte na laganoj vatri i pričekajte da zakuha, tada sklonite s vatre i dodajte brašno.

4. Brzo miješajući dobit ćete gustu smjesu.

5. Prebacite smjesu u plastičnu posudu.

6. Dodajte jedno po jedno jaje i sve izradite s mikserom dok ne postignete sjajnu i kompaktnu smjesu.

7. Gotovo tijesto prebacite u vrećicu za ukrašavanje s nastavkom u obliku zvijezda.

8. Stavite papir za pečenje na lim. Preko papira za pečenje, napunjenom vrećicom za ukrašavanje, radite oblike u krug kao na slici.

9. Stavite peći na 180°C stupnjeva oko 15 minuta dok ne porumene.

10. Prelijte ih rastopljenom čokoladom i posipajte listićima badema!

U slast!

https://www.instagram.com/p/B72sIQEpo7i/

www.facebook.com/DalmatianthingswithNina

www.instagram.com/dalmatian_things_with_nina

Autor teksta: Nina Stojanov

###

Nina Stojanov, 30-godišnjakinja i majka dvoje djece po struci je komercijalist, no u slobodno vrijeme njeguje svoju strast prema kuhanju, slasticama i delicijama. Ljubav prema kulinarstvu vidljiva je u svakom od njezinih ukusnih recepata koje rado dijeli s drugima na svojim društvenim mrežama – Facebook i Instagramu. Također, o svemu opširnije piše na svom blogu pod nazivom ‘Dalmatian things with Nina‘, a koje sada imate priliku vidjeti i na našem portalu Elegant.hr!