FOTO by TikTok @audreysaurus

Recepti

RECEPT: čokoladni truffles sa samo 2 sastojka gotov je u trenu

admin 30. srpnja 2020.

Jednostavna priprema koju ćete s lakoćom savladati

Brutalno visoke temperature koje su nas snašle razlog su više da izbjegavamo kuhinju i duga prigotovljavanja jela te se posvetimo onim brzim i jednostavnim. Bez obzira koji je dan u tjednu uvijek je pravo vrijeme za čokoladni desert koji ćete pripremiti u trenu i koji od vas neće zahtijevati sofisticirane slastičarske vještine.

Budući da je danas međunarodni dan prijateljstva uzmite si vremena i pozovite svoju prijateljicu koju ćete iznenaditi ovom čokoladnom poslasticom i čašom hladnog rose vina.

Čokoladni truffles jedan je od onih deserata kojeg ćete, zbog jednostavnosti i brze pripreme, jednostavno obožavati, a s obzirom na to da je čokolada glavni sastojak, ne možete pogriješiti.

Za pripremu vam je potrebno svega par minuta, a nakon toga slijedi testiranje izdržljivosti, jer trufflesi moraju “odmarati” u hladnjaku najmanje 2 sata.

Ako vjerujete da ste mentalno istrenirani da živite dva sata sa spoznajom da se nedaleko vas nalaze čokoladne poslastice koje moraju odležati, onda ste spremni za izradu ovog brzog i jednostavnog užitka.

Sastojci:

  • Limenka kondenziranog mlijeka
  • Šalica kakao praha
Kondenzirano mlijeko – 16,00 kn TRGOVINA SVE I SVAŠTA

Priprema:

Izlijte kondenzirano mlijeko u lončić te ga stavite na laganu vatru konstantno miješajući dok se maleni mjehuriće ne formiraju u strukturu normalnog mlijeka.

Nakon toga izlijte mlijeko u posudu te kroz sito dodajte malo pomalo kakao prah. Nakon svakog dodavanja promiješajte smjesu i ponavljate dok ne umiješate kompletnu šalicu kakaa. Nemojte kakao odjednom pomiješati jer će vam se stvoriti grudice kojih se teško riješiti.

Kada se smjesa zgusne stavite ju na plastičnu podlogu, preko nje stavite prozirnu foliju te ju pustite da odstoji u hladnjaku minimalno dva sata.

@audreysaurus

chocolate truffles with only TWO INGREDIENTS?! genius 🍫 ##minitutorials ##learnontiktok

♬ acai bowls on huntington beach – Rook1e

Jednom kad poprimi savršenu teksturu vaša smjesa spremna je da ju narežete u kockice i rukom lagano oblikujete u malene kockice. Na kraju sve ih još jednom pospite kakaom i uživajte s prijateljima u ovom čokoladnom užitku.