Dom

RECEPT: Choco loco kolač koji stvara zazubice!

Nina Stojanov 31. siječnja 2020.

Prefin, ukusan kolač s bijelom, čokoladnom kremom i keksima!

Ovaj kolač se sastoji od kreme kuhane na žumanjcima. Jedna krema je aromatizirana vanilijom, a drugoj smo dodali čokoladu. Kekse močimo u mlijeko i slažemo između kreme. Sočan, mekan kolač za sve prigode.

Preliven je čokoladnim ganacheom a ukrasiti ga možete čokoladnim mrvicama!

U nastavku pročitajte sastojke i recept:

Krema od vanilije:

  • 500 ml mlijeka
  • 100 g šećera
  • 4 žumanjka
  • 4 – 5 žlica gustina
  • aroma vanilije
  • 80 g maslaca sobne temperature

Krema od čokolade:

  • 500 ml mlijeka
  • 80 g šećera
  • 4 žumanjka
  • 4 – 5 žlica gustina
  • 80 g maslaca
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 2 žlice kakaa

Još će vam trebati:

  • 400 g petit keksa
  • mlijeko u koje ćete močiti kekse

Čokoladni ganache:

  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 80 g mliječne čokolade
  • 150 ml slatkog vrhnja
  • 1 kockica maslaca 20 g

Priprema:

1. Većinu mlijeka stavite kuhati, a mali dio odvojite sa strane koji će vam trebati za smjesu od žumanjaka i gustina. U mlijeko koje ste stavili kuhati dodajte aromu vanilije.

2. U manjoj posudi izmiješajte žumanjke, šećer i gustin. Kada je mlijeko zakuhalo, dodajte prethodnu smjesu i neprestano miješajte dok se krema ne zgusne. Sklonite s vatre i prebacite u drugu posudu. Pokrijte kremu s prozirnom folijom i ostavite da se hladi.

3. Na isti način ćete skuhati čokoladnu kremu, samo joj nećete dodati aromu vanilije.

4. Kada ste je skuhali, dodajte joj čokoladu u komadićima, zatim kakao. Miješajte dok se potpuno sve ne otopi. Na isti način je stavite hladiti.

5. Kada su se kreme ohladile , dodajte im maslac i izradite ih dok ne postignete sjajnu i lijepu kremastu strukturu.

6. Kekse močite u mlijeko i slažite u posudu u koju se namijenili držati kolač. Neka posuda bude manja i kockastog oblika.

7. Nakon što ste složili prvi red keksa, nanesite preko keksa kremu od vanilije.

8. Ponovite postupak s keksima pa dodajte čokoladnu kremu.

9. Stavite kolač u hladnjak dok ne napravite ganache.

10. Na pari otopite čokoladu.

11. Rastopljenoj čokoladi dodajte slatko vrhnje. Miješajte dok se ne sjedini smjesa. Na kraju dodajte maslac.

12. S dobivenim čokoladnim preljevom prelijte kolač. Držite ga u hladnjaku dok se krema ne stegne.

U slast!

www.facebook.com/DalmatianthingswithNina

www.instagram.com/dalmatian_things_with_nina

Autor teksta: Nina Stojanov

View this post on Instagram

Danas uz kavu tiramisu! 🍃 Ali i mali podsjetnik da recept imate već na blogu, samo sam ovaj put radila drugu kremu, a sastojke sam vam navela dolje u nastavku ⬇️☕ : Krema za mini tiramisu : ☕ 500 g mascarponea ☕ 4 žumanjka ☕ 1 žličica ekstrakta vanilije ☕ 100 g šečera u prahu ☕ 2,5 dcl vrhnja za šlag ☕ 2,5 dcl crne kave ☕ 4 žlice ruma ☕ 400 g piškota ☕ Kakao u prahu @dr.oetker_hrvatska Na pari miješajte žumanjke sa šečerom i kuhajte dok se smjesa potpuno ne zgusne. Nakon što se gotovu kremu ohladili, dodajte joj mascarpone i slatko vrhnje koje ste prethodno izradili. Piškote režite na dva dijela. Za jedan mini tiramisu su vam potrebne 2 cijele piškote. Zato ih režete na dva dijela, kako biste dobili 2 reda između kreme. Svaku piškotu umočite u skuhanu kavu kojoj ste dodali rum. Na prve dvije polovice piškota, nanesite kremu uz pomoć vrećice za ukrašavanje. Zatim idu druge dvije piškote, pa opet krema. Za kraj, posujte sa kakaom! Na blogu je jednostavnija verzija, pa svakako škicnite i odlučite se koja vam se više sviđa! Javite svoja iskustva i dojmove! 🍃 #tiramisu #kolaci #deserti #slastice #recepti #hrana #dobrahrana #food #foodstagram #foodgasm #foodphotography #foodideas #dailyfood #instafood #delicious #tasty #jummy #yummy #eeeeeats #pastrypassion #feedfeed #daily #details #capture #bestoftheday #foodbloger #blogerstyle

A post shared by Nina Stojanov (@dalmatian_things_with_nina) on

###

Nina Stojanov, 30-godišnjakinja i majka dvoje djece po struci je komercijalist, no u slobodno vrijeme njeguje svoju strast prema kuhanju, slasticama i delicijama. Ljubav prema kulinarstvu vidljiva je u svakom od njezinih ukusnih recepata koje rado dijeli s drugima na svojim društvenim mrežama – Facebook i Instagramu. Također, o svemu opširnije piše na svom blogu pod nazivom ‘Dalmatian things with Nina‘, a koje sada imate priliku vidjeti i na našem portalu Elegant.hr!