FOTO by Instagram @busybakerssupplies / Delish
RECEPT: Božanstvene karamelizirane jabuke, punjene cheesecake kremom
Spoj bogatih okusa koji se pripremi u tren oka
Jesenska sezona je sa sobom donijela pregršt plodova kojima ukrašavamo naše domove, ali i pripremamo ukusne slastice zbog kojih naše životne prostorije preplavljuju neodoljivi mirisi.
Tako možemo uživati u bogatim okusima jabuka, šljiva, cimeta i ostalog, te se baciti u pripremu omiljenih deserata kako bi razveselili naše ukućane.
Tražeći neke nove i originalne ideje, naletjeli smo na veličanstven recept u kojem se spajaju sočne jabuke, cimet i neodoljiva cheesecake krema.
U nastavku donosimo recept za pripremu ove veličanstvene i brze slastice kojom ćete zasladiti vikend.
Potrebni sastojci:
- 4 žlice topljenog maslaca
- 2 žlice smeđeg šećera
- 1 žličica cimet
- 4 jabuke
- 500 g krem sira
- šećer u prahu
- 1/2 žličice ekstrakta vanilije
- smrvljeni keksi
Priprema:
U maloj zdjeli pomiješajte rastopljeni maslac, smeđi šećer i cimet, a zatim istom smjesom namažite unutrašnjost izdubljene jabuke, te ih stavite u posudu za pečenje.
Ukoliko želite, jabuke možete cijele namočiti u karameliziranu smjesu.
Pecite ih 20 minuta na 200°C stupnjeva kako bi se smjesa karamelizirala i napravila “oklop”.
Za to vrijeme u velikoj zdjeli istucite krem sir, šećer u prahu i ekstrakt vanilije dok ne dobijete homogenu smjesu.
Nakon što se jabuke ispeku, smjesu od sira žlicom stavljajte u punjene jabuke i pecite još 10 minuta.
Za kraj, slasne jabuke ukrasite cimetom i usitnjenim keksima, te ih prelijte karamelom.