FOTO by Instagram @busybakerssupplies / Delish

Iće & piće

RECEPT: Božanstvene karamelizirane jabuke, punjene cheesecake kremom

Krešimir Šustić 01. listopada 2020.

Spoj bogatih okusa koji se pripremi u tren oka

Jesenska sezona je sa sobom donijela pregršt plodova kojima ukrašavamo naše domove, ali i pripremamo ukusne slastice zbog kojih naše životne prostorije preplavljuju neodoljivi mirisi.

Tako možemo uživati u bogatim okusima jabuka, šljiva, cimeta i ostalog, te se baciti u pripremu omiljenih deserata kako bi razveselili naše ukućane.

Tražeći neke nove i originalne ideje, naletjeli smo na veličanstven recept u kojem se spajaju sočne jabuke, cimet i neodoljiva cheesecake krema.

U nastavku donosimo recept za pripremu ove veličanstvene i brze slastice kojom ćete zasladiti vikend.

Potrebni sastojci:

  • 4 žlice topljenog maslaca
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • 1 žličica cimet
  • 4 jabuke
  • 500 g krem ​​sira
  • šećer u prahu
  • 1/2 žličice ekstrakta vanilije
  • smrvljeni keksi

Priprema:

U maloj zdjeli pomiješajte rastopljeni maslac, smeđi šećer i cimet, a zatim istom smjesom namažite unutrašnjost izdubljene jabuke, te ih stavite u posudu za pečenje.

Ukoliko želite, jabuke možete cijele namočiti u karameliziranu smjesu.

Pecite ih 20 minuta na 200°C stupnjeva kako bi se smjesa karamelizirala i napravila “oklop”.

Za to vrijeme u velikoj zdjeli istucite krem ​​sir, šećer u prahu i ekstrakt vanilije dok ne dobijete homogenu smjesu.

Nakon što se jabuke ispeku, smjesu od sira žlicom stavljajte u punjene jabuke i pecite još 10 minuta.

Za kraj, slasne jabuke ukrasite cimetom i usitnjenim keksima, te ih prelijte karamelom.