FOTO by Instagram @dalmatian_things_with_nina
RECEPT: Blagdanski kolačići punjeni nutellom i lješnjakom!
Lješnjaci & čokolada? Odmah ste pomislili na Ferrero, znamo!
Donosimo vam recept za predivne prhke kolačiće koje ćete obožavati! Prhko tijesto uvaljano u tostirane i i sjeckane lješnjake s punilom od nutelle!
Sastojci:
- 2 jaja
- 1 vanilin šećer
- 200 g maslaca
- 90 g šećera
- 300 g glatkog brašna
Još će vam trebati:
- nutella
- lješnjaci
Od navedenih sastojaka dobit ćete oko 30 komada kolačića. Prema želji, možete ih napuniti i s omiljenom marmeladom.
Priprema:
1. Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto. Zamotajte ga u prozirnu foliju i stavite u hladnjak.
2. Dotad lješnjake stavite na tavu i na laganoj vatri ih tostirajte. Nakon toga ih usitnite.
3. Od tijesta radite kuglice veličine oraha. Svaku kuglicu uvaljajte u usitnjene lješnjake.
4. Stavite papir za pečenje na tepsiju. Preko papira slažite kuglice jednu do druge, ali ne preblizu.
5. Uz pomoć drške od kuhače, napravite udubinu na svakoj kuglici, na sličan način kao i kod “husarskih poljubaca.”
6. Pecite kolačiće na 180° C stupnjeva oko 8 – 10 minuta!
7. Kada se ohlade, napunite vrećicu za ukrašavanje sa nutellom i dozirajte malu količinu u sredinu kolačića.
U slast!
Autor teksta: Nina Stojanov
www.facebook.com/DalmatianthingswithNina
www.instagram.com/dalmatian_things_with_nina
###
Nina Stojanov, 30-godišnjakinja i majka dvoje djece po struci je komercijalist, no u slobodno vrijeme njeguje svoju strast prema kuhanju, slasticama i delicijama. Ljubav prema kulinarstvu vidljiva je u svakom od njezinih ukusnih recepata koje rado dijeli s drugima na svojim društvenim mrežama – Facebook i Instagramu. Također, o svemu opširnije piše na svom blogu pod nazivom ‘Dalmatian things with Nina‘, a koje sada imate priliku vidjeti i na našem portalu Elegant.hr!