Dom

RECEPT: Biskvitni kolač s višnjama koji je gotov u tren oka!

Nina Stojanov 31. siječnja 2020.

Najbolja karakteristika ovog kolača je što u njega zapravo možete dodati voće koje poželite!

Preukusan i sočan biskvitni kolač kojeg morate zavoljeti. Meni je osobno najdraži s višnjama, no vi možete dodati jabuke, borovnice, šumsko voće.

Brzo i jednostavno se priprema, nema lakšeg nego samo izmiješati sve sastojke, a potom dodati voće i uliti u odgovarajuću posudu za pečenje!

U nastavku pročitajte što vam je sve potrebno za ovaj kolač kao i način njegove pripreme:

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 40 dkg šećera
  • 40 dkg brašna
  • 1 čaša od jogurta mlijeka
  • 1 čaša od jogurta ulja
  • 2 praška za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • korica jednog limuna

Priprema:

1. Žumanjke i šećer umutite pjenjačom.

2. Bjelanjke posebno izradite u šlag.

3. Izrađene bjelanjke dodajte postepeno smjesi od žumanjaka. Zatim dodajte ostale sastojke i sve skupa sjedinite.

5. U posudu za pečenje stavite papir. Za ovakve kolače koristim klasične tepsije kockastog oblika da mi kolač ispadne viši.

6. Ulijte smjesu u tepsiju. U smjesu ubacite željeno voće. Ja sam odabrala višnje.

7. Pecite na 180°C stupnjeva oko 25 minuta.

8. Kad se kolač ohladio, ukrasite ga šećerom u prahu!

Savjet: S ovim biskvitom možete raditi i čupavce koji će vam biti neopisivo mekani i sočni!

U slast!

www.facebook.com/DalmatianthingswithNina

www.instagram.com/dalmatian_things_with_nina

Autor teksta: Nina Stojanov

###

Nina Stojanov, 30-godišnjakinja i majka dvoje djece po struci je komercijalist, no u slobodno vrijeme njeguje svoju strast prema kuhanju, slasticama i delicijama. Ljubav prema kulinarstvu vidljiva je u svakom od njezinih ukusnih recepata koje rado dijeli s drugima na svojim društvenim mrežama – Facebook i Instagramu. Također, o svemu opširnije piše na svom blogu pod nazivom ‘Dalmatian things with Nina‘, a koje sada imate priliku vidjeti i na našem portalu Elegant.hr!