RECEPT: Biskvitni kolač s višnjama koji je gotov u tren oka!
Najbolja karakteristika ovog kolača je što u njega zapravo možete dodati voće koje poželite!
Preukusan i sočan biskvitni kolač kojeg morate zavoljeti. Meni je osobno najdraži s višnjama, no vi možete dodati jabuke, borovnice, šumsko voće.
Brzo i jednostavno se priprema, nema lakšeg nego samo izmiješati sve sastojke, a potom dodati voće i uliti u odgovarajuću posudu za pečenje!
U nastavku pročitajte što vam je sve potrebno za ovaj kolač kao i način njegove pripreme:
Sastojci:
- 6 jaja
- 40 dkg šećera
- 40 dkg brašna
- 1 čaša od jogurta mlijeka
- 1 čaša od jogurta ulja
- 2 praška za pecivo
- 1 vanilin šećer
- korica jednog limuna
Priprema:
1. Žumanjke i šećer umutite pjenjačom.
2. Bjelanjke posebno izradite u šlag.
3. Izrađene bjelanjke dodajte postepeno smjesi od žumanjaka. Zatim dodajte ostale sastojke i sve skupa sjedinite.
5. U posudu za pečenje stavite papir. Za ovakve kolače koristim klasične tepsije kockastog oblika da mi kolač ispadne viši.
6. Ulijte smjesu u tepsiju. U smjesu ubacite željeno voće. Ja sam odabrala višnje.
7. Pecite na 180°C stupnjeva oko 25 minuta.
8. Kad se kolač ohladio, ukrasite ga šećerom u prahu!
Savjet: S ovim biskvitom možete raditi i čupavce koji će vam biti neopisivo mekani i sočni!
U slast!
www.facebook.com/DalmatianthingswithNina
www.instagram.com/dalmatian_things_with_nina
Autor teksta: Nina Stojanov
###
Nina Stojanov, 30-godišnjakinja i majka dvoje djece po struci je komercijalist, no u slobodno vrijeme njeguje svoju strast prema kuhanju, slasticama i delicijama. Ljubav prema kulinarstvu vidljiva je u svakom od njezinih ukusnih recepata koje rado dijeli s drugima na svojim društvenim mrežama – Facebook i Instagramu. Također, o svemu opširnije piše na svom blogu pod nazivom ‘Dalmatian things with Nina‘, a koje sada imate priliku vidjeti i na našem portalu Elegant.hr!