FOTO by Instagram @dalmatian_things_with_nina

Dom

RECEPT: Biskvitni kolač s kruškama, kokosom i mljevenim bademima!

Nina Stojanov 10. travnja 2020.

Prefini zalogaj stvoren za svako doba dana...

Sreću čine male stvari, u to smo se uvjerili bezbroj puta do sada.

Bila ona šalica toplog čaja, kave, ili možda kriška ukusnog kolača. Ovo je jedan od onih kolača koji vraća svaku radost iz djetinjstva.

Pamtit ćete ga po njegovoj mekoći i sočnosti, brz je i jednostavan za pripremiti, a potrebno će vam biti svega par sastojaka!

U nastavku pročitajte sastojke i recept.

Sastojci za biskvit:

  • 200 g maslaca sobne temperature
  • 200 g glatkog brašna
  • Prstohvat soli
  • 1 prašak za pecivo
  • 150 g šećera
  • 3 jaja
  • 1 vanilin šećer
  • 120 ml mlijeka
  • 60 g mljevenih badema
  • 20 g kokosa
  • Naribana korica limuna
  • 1 – 2 kruške
  • Šećer u prahu za posipanje

Za preljev biskvita:

  • Sok 1 naranče
  • Žlica meda

Priprema:

  1. Za početak, maslac i šećer u kristalu dobro izradite mikserom.

2. Žumanjke izradite posebno, a bjelanjke u čvrst šlag. Sada imate tri elemenata koje ćete postepeno dodavati brašnu i ostalim sastojcima.

3. U posljednju posudu stavite brašno, sol, prašak za pecivo i vanilin šećer. Dodajte prvo žumanjke pa promiješajte.

4. Dodajte mlijeko, pa zatim smjesu od maslaca i šećera. Dobro sve promiješajte.

5. Na kraju, dodajte snijeg od bjelanjaka, pa umiješajte mljevene bademe i kokos. Sve skupa dobro izradite špatulom.

6. Kalup za kolač premažite maslacem i posujte malo sa brašnom.

7. Ulijte smjesu u kalup.

8. Krušku ogulite, i odstranite joj koštice iz sredine. Režite ju na kriške.

9. Preko biskvitne smjese slažite kriške od kruške. Blago ih utisnite u smjesu.

10. Kolač pecite na 180 °C stupnjeva oko 25 minuta.

11. Naranču ocijedite. Dobivenom soku dodajte žlicu meda i dobro izmiješajte kako bi se med otopio.

12. Preko toplog kolača prelijte sok od naranče. Ostavite kratko vrijeme da biskvit upije svu tekućinu.

13. Nakon toga, izvadite kolač iz kalupa i ukrasite šećerom u prahu. Režite kolač na kriške!

U slast!

www.facebook.com/DalmatianthingswithNina

www.instagram.com/dalmatian_things_with_nina

###

Nina Stojanov, 30-godišnjakinja i majka dvoje djece po struci je komercijalist, no u slobodno vrijeme njeguje svoju strast prema kuhanju, slasticama i delicijama. Ljubav prema kulinarstvu vidljiva je u svakom od njezinih ukusnih recepata koje rado dijeli s drugima na svojim društvenim mrežama – Facebook i Instagramu. Također, o svemu opširnije piše na svom blogu pod nazivom ‘Dalmatian things with Nina‘, a koje sada imate priliku vidjeti i na našem portalu Elegant.hr!