Recepti

RECEPT: Biskvitni gin&tonic kolač!

Engineer 04. veljače 2020.

Pretvorite omiljeni napitak u prefini biskvitni kolač

Ako vas je loše vrijeme demotiviralo za bilo kakav izlazak iz kuće iskoristite vrijeme da napravite ukusan kolač i pozovite prijatelje na druženje.

Umjesto da im poslužite gin i tonic, budite kreativni i iznenadite ih ukusnim kolačem na bazi ovog popularnog alkoholnog pića.

Iako ovo nije jedan od onih recepata koji je gotov kroz pola sata svaka uložena minuta u njegovu pripremu će se isplatiti – vama i vašim nepcima.

SASTOJCI:

Biskvit:

  • Maslac – 200g
  • Šećer u prahu – 200g
  • Jaje – 4 komada
  • Brašno – 200g
  • Prašak za pecivo – pola čajne žlice
  • Limunova kora
  • Gin – 0,6dcl

Sirup i preljev

  • Šećer u prahu – 150g + ekstra za posip
  • Tonik – 125ml
  • Gin – 4 čajne žlice
  • Limun – 1 komad

PRIPREMA:

U posudi izmiksajte maslac i šećer te dodajte 4 jaja, jedno po jedno, a nakon svakog malo smjesu izmiksajte.

Dodajte brašno, prašak za pecivo i naribane limunove korice. Kao vrhunac smjese dodajte gin te sve miješajte dok ne dobijete kompaktnu masu.

Stavite smjesu u posudu za pečenje te pecite do 60 minuta na 180 stupnjeva.

Bacite se na pripremu sirupa. U posudu izmiješajte tonik i šećer u prahu. Stavite na laganu vatru i čim počne kipjeti maknite s vatre. Tekućinu podijelite na 3 djela.

Prvi dio vratite na vatru i oko minutu u njoj kuhajte limunove kriške koje na kraju idu na vrh kolača. Napravite u biskvitu par rupica i drugi dio tekućine izlijte u kolač. Treći dio tekućine pomiješajte sa šećerom u prahu i njome prelijte kolač.

Nadamo se da vam je kolač uspio i da ćete uživati u njemu.