Make-up

RECENZIJA: Max Factor Miracle Prep Primer i Radiant Lift puder

Tina Turuk 17. prosinca 2018.

Donosimo detaljan osvrt na dva Max Factorova proizvoda...

Počet ću s primerom. Što je zapravo primer? Vjerojatno postoji puno preciznija definicija od moje, ali primer je u mojoj glavi bio proizvod za koji sam uglavnom čula kad sam išla na profesionalna šminkanja. Prije ga nisam kupila i koristila, a zamišljala sam ga kao bazu za šminkanje odnosno kao nešto što se stavlja na kožu prije pudera i čini šminku dugotrajnijom, a kožu ljepšom.

I nisam puno pogriješila, dosta toga se zaista poklapa s mojim dotadašnjim mišljenjem, ali uz moja objašnjenja, on bi trebao izravnati i zagladiti površinu kože kako bi se puder što bolje nanosio.

Primer također upija višak masnoće, popunjava pore i pomaže da koža ne upija pigmente iz pudera koji je isušuju. S obzirom na to da primer popunjava pore, nije ga dobro ni pretjerano koristiti kako ne bi došlo do njihova začepljenja. Par puta tjedno možete, ali svakodnevno nemojte.

Također, dosta je bitno da primer i puder budu kompatibilni, a smatrala sam da je ova kombinacija dosta dobar odabir.

Pa krenimo s konkretnijim stvarima! Prvo vizualni dio… Primer se nalazi u profinjenoj bočici prepoznatljive zlatne boje, a ima i pumpicu. Prije isprobavanja, bacila sam se na čitanje recenzija za iste proizvode od strane drugih osoba.

U jednom tekstu sam naišla na to da je jedno pritiskanje pumpice dovoljno da se prekrije cijelo lice. Proizvođač garantira osjećaj hidratacije nakon nanošenja, a tekstura bi trebala biti kao kod neke hidratantne kreme za lice. Meni osobno jedno pritiskanje pumpice nije bilo dovoljno jer mi je nakon prvog nanošenja lice bilo suho i na neki način zategnuto. Napomenula bih da inače imam normalnu do mješovitu kožu.

Nakon primera (nakon kojeg mi koža nije bila izrazito zaglađena i kao nakon kreme), došlo je vrijeme za puder. Puder mi iskreno na prvu nije ulijevao pretjeranu nadu, ali izgleda da sam se na kraju prevarila.

Inače koristim Max Factor Colour Adapt puder (Golden nijansa) koji mi zaista matira kožu i od kojeg ne dobijem masni sjaj apsolutno nikada. On mi je na prstima već dosta suh (s obzirom na to da matira kožu) i to mi se sviđa.

Ovaj puder, s druge strane, je izrazito „tekuć“ i puno vodenastiji od mog i upravo zato sam mislila da mi neće „sjesti“ na kožu. Nijansa koju sam koristila je 65 – Rose Beige. Prilikom nanošenja pudera, kojeg sam ipak nanijela u dosta velikoj količini s obzirom na to da sam se spremala za izlazak, shvatila sam da on zaista prekriva sve nesavršenosti. Podočnjaci i prištići su nestali i zato ima velike pohvale od mene. Nije bilo tog masnog sjaja, ali tad još nisam znala hoće li ga kasnije biti.

Prijateljice su mi komentirale kako sam se baš lijepo našminkala, a jedino što sam koristila jest primer, puder, bronzer, maskara, olovka za obrve i ruž. Te iste prijateljice me vide dosta često našminkanu, tako da je pohvala definitivno došla zbog pudera.

Voljela bih još jednom napomenuti da sam na puder stavila i bronzer (ne Max Factorov) koji i inače rasporedim po cijelom licu, tako da je to svakako dodatno matiralo moje lice, bez toga inače ne funkcioniram.

Jedino što mi se zamjerilo jest nezgodan princip nanošenja. Naime, puder nema pumpicu, a ni četkicu s kojom bi se mogao razmazati. Ima nešto doslovno kao štapić, što se meni osobno ne sviđa. Prevelike količine pudera izlaze, zamrljala sam ormarić u kupaoni.

Ok, nisam pretjerano spretna sa šminkom, to je sigurno, ali isto tako je sigurno da ovo nije najsretnija opcija. S tim istim „štapićem“ sam stavljala puder i ispod očiju kako bih prekrila podočnjake i u dva navrata mi je puder ušao u oko (što je bilo katastrofalno), a sve to se dogodilo zbog nespretnog načina izrade istog.

Sad će vam biti čudno kad kažem da je finalni dojam na kraju jako dobar!

Pojasnit ću… Iako mi primer na licu nije bio preugodan i iako proizvođač nije ostvario obećanje o divnoj koži i hidrataciji, šminka mi je bila postojana cijelu noć.

Što se tiče pudera, način na koji su zamislili nanošenje mi se apsolutno ne sviđa, ali mi je i on definitivno dao neki novi look što najbolje mogu potvrditi brojem komplimenata koje sam dobila za šminku.

Inače, od kozmetike koristim apsolutno sve, od essence-ove maskare preko L’Orealovog bronzera do Max Factorovog pudera… Zaista nemam predrasuda o niti jednom brendu, kupujem ono što mi je dokazano dobro.

S druge strane, ne kupujem pudere od 500 kuna i slično, tako da ne znam kakav efekt oni ostavljaju, ali od onoga što se nudi u drogerijama, meni je ovo bilo izrazito zadovoljavajuće i moja ukupna ocjena je 4,5/5, ali napomena je ta da čvrsto vjerujem da je puder još bolji u kombinaciji s bronzerom (onim po vašoj želji)!

Za kraj valja spomenuti i cijene proizvoda. Primer možete pronaći u drogerijama po cijeni od 90-ak kuna, dok ćete puder naći za otprilike 120 kuna.