Ljepota

Recenzija: Kako do gustih, dugih i voluminoznih trepavica?

Mia Vodopija 02. lipnja 2021.

Maskara i gel za jačanje trepavica? Saznajte koji su naši favoriti!

Ako nešto pouzdano znamo, to je da u industriji ljepote ne nedostaje proizvoda za poboljšanje trepavica. Između seruma, primera, maskara, umjetnih trepavica i ekstenzija, gotovo svake druge vrste eliksira kojih se sjetite, žene su blago opsjednute dobivanjem dugih i lepršavih trepavica iz snova. Kao i kod većine beauty stvari, neke su formule bolje (a da ne spominjem sigurnije) od drugih.

Upravo zato što je u moru proizvoda za trepavice teško naći odgovarajući serum, a i maskaru, odlučili smo isprobati brend Asepta i njihovu liniju Ecrinal – Ecrinal gel za jačanje trepavica i obrva i Ecrinal crnu maskaru za jačanje trepavica te donosimo vlastite dojmove.

Ecrinal gel za jačanje trepavica i obrva sadrži 9 mililitara proizvoda, štiti ih i jača te sprječava gubitak trepavica i obrva i potiče njihov rast. Proizvod se nanosi na čiste obrve i/ili trepavice, a ujutro ga treba očistiti prije nanošenja šminke.

O ovom proizvodu sam čitala na internetu, ali sam čula za njega i od onih koji rade u industriji ljepote i šminke. Čula sam samo dobre stvari o ovom gelu za rast trepavica pa sam bila zaintrigirana isprobati ga. Je li doista tako dobar kao što su svi rekli, rastu li trepavice zbilja brzo i vrijedi li novca?

Uvijek sam prilično sumnjičava prema bilo kojem ‘čudotvornom’ proizvodu u današnje vrijeme pa sam ga željela temeljito isprobati i pregledati. Nakon nekoliko tjedana apliciranja gela za jačanje trepavica i obrva, ova recenzija je sve što trebate znati o ovom proizvodu!

Ključni sastojci su mu ANP2+, widelash i D-pantenol. Sastojak wide lash pomaže da trepavice izgledaju duže, punije i jače promičući širenje keratinocita u vrhu trepavice i osiguravajući njeno optimalno učvršćivanje. Potiče sintezu i organizaciju adhezijskih molekula laminina 5 i kolagena IV. D-pantenol, točnije dexpanthenol, je pretfaza vitamina B i sudjeluje u regenerativnim procesima metabolizma u koži.

D-pantenol postane aktivna tvar čim se u koži pretvori u kozmetički djelotvornu pantotensku kiselinu. Zbog vrlo visoke podnošljivosti često se primjenjuje u kozmetičkim proizvodima jer on hidratizira, regenerira i djeluje protuupalno. Ova je formula oftalmološki ispitana i sigurna za upotrebu s kontaktnim lećama.

Notorno sam lijena kada se radi o održavanju trepavica ili bilo čega što zahtijeva stalnu primjenu / svakodnevnu upotrebu. Često zaboravim i odustanem nakon nekoliko dana jer ne vidim rezultate i pokolebaju me drugi proizvodi.

Međutim, ovaj put sam bila odlučna da stvarno vidim je li gel djelovao. Nisam željela preskočiti dane ili zaboraviti ga primijeniti.

Ako ga ostavim na stolu u spavaćoj sobi, kao što sam to radila u prošlosti sa sličnim proizvodima, znam da ću ga najvjerojatnije opet uspjeti zaboraviti. Ako ga ostavim u torbici za šminku? S obzirom na to da se ne šminkam apsolutno svaki dan, opet bih ga zaboravila… Koje je onda savršeno rješenje za svakodnevnu uporabu?

Ostavite ga pokraj četkice za zube! Pranje zubi je ipak nešto što (nadam se) radite svaki dan. Ta ideja mi je pomogla da se sjetim primijeniti ga svake večeri!

Nanosite ga izravno na trepavice od njihovog korijena, samo jednom dnevno, na gornje i na donje trepavice. Aplikator je vrlo tanak i precizan te pruža savršeni potez jednim umakanjem (koristim dva umaka za oba oka). Iako je količine samo 9 ml, ovaj gel će mi trajati nekoliko mjeseci korištenja.

Nisam imala problema s gelom jer se brzo osuši nakon nanošenja, ne peče i ne stvara probleme.

Trepavice su mi prirodno relativno mekane i ravne. Moram ih uvijati i staviti dosta maskare kako bi izgledale vidljivo, a često koristim i umjetne trepavice za glamurozniji izgled. Nakon redovite svakodnevne uporabe Ecrinal gela za jačanje trepavica, trepavice su duže, a i deblje.

Vjerujem da se pitate koliko dugo morate čekati do rezultata. Nisam primjetila značajnu promjenu prva tri i pol tjedna, a onda bam! Odjednom su jednostavno počele izgledati duže.

Primijetila sam to prilikom nanošenja maskare kada sam se zagledala u njih, provjeravala i divila se svojim novim nevjerojatnim trepavicama.

Bez brige, vaše se trepavice neće naglo smanjiti natrag u normalu onog dana kad vam ponestane gela – pretpostavljam da će trebati nekoliko mjeseci da vam trepavice ispadnu prije nego što se vrate na početnu veličinu. Ovo je definitivno proizvod koji biste mogli koristiti dva ili tri puta godišnje.

Isplati li se uložiti novac u ovaj gel? Apsolutno da. Ako ga uistinu koristite jednom dnevno baš svaki dan, vidjet ćete promjenu i vaše će trepavice rasti.

I dalje sam impresionirana svaki puta kada nanosim maskaru i kada vidim koliko su dugačke moje trepavice – stvarno mi neće trebati umjetne trepavice, osim ako ne ciljam na baš dramatičan eye look.

Znam da će biti osoba koji bi radije plaćali ekstenziju trepavica tijekom cijele godine, ali ekstenzija trepavica je skuplja, morate paziti s njima i ne trljati oči, ne možete skidati šminku s bilo čime, dok je gel za jačanje trepavica jeftinija i bolja varijanta.

Ecrinal gel za jačanje trepavica i obrva dođe 92 kune i možete ga naći na ovom linku.

Drugi proizvod koji sam koristila je Ecrinal maskara za jačanje trepavica, te dolazi u tubici od 7 mililitara. Preferencija maskare vrlo je osobna i ovisi o nekoliko stvari kao što su oblik očiju, maste li vam se brzo kapci ili ne, o duljini i debljini trepavica te naravno o tome kako želite da vaše trepavice izgledaju – bitan vam je krajnji rezultat.

Neki vole odvojene lepršave trepavice, neki vole pomalo gustu i maskarom zgužvanu trepavicu, neki žele duljinu, a neki žele pomalo od svega.Koliko god vaša najdraža maskara bila odlična, uvijek postoji neka bolja. Iako sam fan raznih drogerijskih maskara, iskreno sam jedva čekala isprobati novu maskaru na trepavicama.

Aplikator je tanak i ravan, što omogućava skoro kirušku preciznost u razdvajanju trepavica – čini ih dužima i lepršavijima. Nakon dva sloja maskare, trepavice su bile guste, voluminozne i razdvojene, što je zapravo sve što možete poželjeti kod dobre maskare.

Dodatni bonus je to što je to maskara za jačanje trepavica, s aktivnim već spomenutim sastojcima ANP2+ i widelashom, ali i s proteinima svile. Skidanje maskare na kraju dana nije peklo, nije ostavila nikakav trag niti iritaciju.

Za sve one koji žele probati novu maskaru koja vam neće nauditi trepavicama, već će ih nahraniti, preporučamo ovu Ecrinal maskaru za jačanje trepavica, koju možete kupiti putem ovog linka.

Ljeto nam se bliži, skupa sa svojim vrelim izlascima i tulumima za koje ćemo se spremati i šminkati satima. Za sve one koji žele izgledati lijepo, ali istovremeno i brinuti o svojim trepavicama, Aseptina linija Ecrinal je pun pogodak!

Za sve aktualnosti, pratite njihovu društvenu mrežu Facebook!