RECENZIJA: Isprobali smo Gold effect lak od 30-ak kuna idealan za božićno razdoblje!

Tina Turuk 19. studenoga 2019.

Twinkle, twinkle little star...

Zadnjih par minuta razmišljam o tome koja bi rečenica bila idealna za započeti ovaj članak i nekako mi je nedostajalo inspiracije pa sam zaključila da idem direktno s onom za koju sam sigurna da ne može biti pogrešna i za koju vjerujem da će se većina žena pronaći u njoj, a glasi… Obožavam lakove za nokte! Svih boja, veličina, oblika, tekstura…

Znate onaj trenutak kad se nađete u nekoj od drogerija, kupujete nešto sasvim deseto, a onda se ispred vas stvori ona široka paleta raznih lakova za nokte? Vjerujem da znate. Ali, (morate se složiti)… Novi lak za nokte je uvijek dobra ideja!

S Catrice lakovima (kao i kozmetikom općenito) nemam baš previše iskustva ali sam upravo zbog cjenovne prihvatljivosti (a budimo realni, i šljokica) odlučila isprobati i recenzirati upravo jedan proizvod tog brenda.

Ime laka je Gold effect nail polish (nijansa 02 – Fascinating Grace), može se pronaći u redovnoj prodaji na policama gotovo svih drogerija, cijena mu je 30-ak kuna, a dodatni razlog zbog kojeg sam se odlučila upravo za ovu šljokasto zlatnu nijansu je kao što uvodni dio da naslutiti – it’s beginning to look a lot like Christmas.

Proizvođač navodi da se radi o modernoj nijansi s glitter efektom, a savjetuje nanošenje dva sloja uz napomenu da moramo pustiti lak da se dobro osuši. Brinulo me skidanje laka jer kao što znate, sa šljokicama se uvijek namučimo (ili je to samo uvriježeno mišljenje temeljeno na iskustvima iz našeg djetinjstva) ali sam pročitala da se (navodno) brzo i jednostavno skida.

Nećemo se lagati, pakiranje laka koje je naizgled rekla bih luksuzno, elegantno i chic dodatno je pridonijelo odabiru. Uz to, želim malo ubrzati dolazak adventa pa neka me bar moji noktići podsjećaju da uskoro dolazi meni najdraži i najljepši mjesec u godini – prosinac. Šljokice su idealan odabir za to vrijeme, sjetite se samo koliko je božićnih proslava pred nama…

Pa krenimo s recenziranjem…

Četkica je idealne veličine i nemam apsolutno nikakve zamjerke. Lijepo prekrije nokat, a nije prevelika. Tekstura mi je na prvu također bila odlična. Nije gruba, a sasvim je ugodna za nokat.

Prvo sam nanijela jedan sloj i boja je bila lijepa ali me podsjetila na one prozirne lakove za rast ili jačanje s dodatkom šljokica te mi jedan sloj definitivno nije donio glamur koji sam očekivala. Zato su dva sloja definitivno učinila svoje! Zaista sam dobila očekivanu boju, a lak na noktima izgleda prilično efektno. Nijansa ne vuče na žuto, a upravo to mi je bilo izrazito bitno.

Što se tiče trajanja, imala sam lak 7 dana i nije se skinuo niti na jednom dijelu, što me zapravo i ne čudi jer su šljokasti lakovi oduvijek bili nekako više postojani od ostalih. Odlučila sam ga sama skinuti kako bih testirala jednostavnost i pritom nisam naišla na poteškoće koje bi bilo vrijedno izdvojiti.

Skida se vrlo jednostavno, a vjerujem da je razlog upravo taj što se ne radi o grubim šljokicama, već je tekstura nježna i kao od „nešljokastih“ lakova. Ovo je definitivno veliki plus.

Iako ćete na prvu vjerojatno pomisliti da se rado reklami, morat ću vas odmah opovrgnuti. Radi se samo i isključivo o „običnoj“ recenziji proizvoda.

Na kraju svega, lak dobiva čistu peticu od mene! Nijansa je apsolutno čarobna, kao i punoća iste, a čak ako i niste veliki fan šljokica, morat ćete se složiti sa mnom kako su u ovo vrijeme upravo one nepogrešiv odabir koji odlično dođe kao razbijanje rutine. Dodatni plusevi su „rok trajanja“ laka, jednostavno odstranjivanje, a omjer cijene i kvalitete nakon ovih pohvala ne moram ni komentirati.

U svakom slučaju, bravo za Catrice kozmetiku, pun pogodak!

Podijeli članak