FOTO by Ranč Rami

Zabava

Ranč Rami – naučite jahati, napunite baterije i maksimalno se opustite…

admin 29. travnja 2022.

Ljubiteljima konja i netaknute prirode nudimo ideju za predivan izlet

U ubrzanom i stresnom svijetu u kojem živimo na sve načine pokušavamo pronaći malo vremena koje ćemo izdvojiti za sebe i koje ćemo iskoristiti kako bismo napunili baterije za sve što nas čeka.

Iako je opuštanje relativan pojam i svatko se opušta na sebi najbolji način, postoje i neke metode koje su znanstveno potvrđene i koje garantirano djeluju.

Odlazak u prirodu uvijek je dobar odabir, a ako se radi o netaknutoj prirodi gdje se imate priliku povezati s jednom od najplemenitijih životinja onda mislimo da smo pronašli recept za opuštanje.

“Konji mijenjaju živote. Daju našim mladima samopouzdanje i samopoštovanje. Oni pružaju mir i spokoj uznemirenim dušama – daju nam nadu”. – Toni Robinson

Konj – životinja koja nikog ne ostavlja ravnodušnim

Svi koji su barem jednom u životu imali priliku biti pored ove prekrasne i plemenite životinje osjetili su povjerenje i prijateljstvo koje se stvori u sekundi, a traje beskonačno. Svi se uvijek divimo snazi i njihovoj ljepoti, ali ono najdivnije što možete napraviti je zagledati se u njihove oči i izgubiti se u dubini njihove blagosti i dobroćudnosti.

Iako smo ih kroz povijest gledali ponajviše kao prijevozno sredstvo, danas su konji prepoznati kao životinje koje nude više od toga. Konj će vam pružiti rekreaciju, odmor i uživanje, a kontakt s ovom plemenitom životinjom toliko je snažan da se koristi i u terapijske svrhe.

Ranč Rami

Ranč Rami i predivni konji

Bezgranična ljubav prema konjima glavni je razlog zbog kojeg se u netaknutoj prirodi nedaleko Karlovca smjestio Ranč Rami – oaza mira i ljepote. Okružen nepreglednim brežuljcima i šumom ovaj ranč skriva 5 sportskih konja, ždrijebe i mini shetland ponija koji će svakom posjetitelju pružiti nezaboravnu avanturu i povećanu dozu ljubavi.

Laura Turčinov, vlasnica ranča otkrila nam je nešto o počecima i planovima te navodi: “Ideja je proizašla i same ljubavi prema konjima te željom da san iz djetinjstva pretvorim u stvarnost. Rođena sam u Njemačkoj gdje sam naučila jahati, a s deset godina vratila sam se u Hrvatsku gdje je jahanje postalo moja glavna okupacija.

Ranč Rami

Nakon završene prve godine fakulteta došlo je vrijeme za kupnju prvog vlastitog konja, a to je samo bila kap koja je pokrenula i oživjela čitavu priču. Odlučila sam se vratiti na svoju djedovinu i napraviti svoj vlastiti ranč, a beskrajni pašnjaci i brežuljci podno starog grada Ozlja bili su savršena lokacija.”

Izlet koji će vas napuniti pozitivnom energijom

Ako ste u procesu planiranja vikend izleta dali smo vam odličnu ideju i lokaciju na kojoj ćete moći upoznati, zbližiti se i osjetiti pozitivne učinke druženja s ovom plemenitom životinjom.

Ranč Rami nudi školu jahanja, terapijsko jahanje, terensko jahanje, rekreativno jahanje, pansion za konje i prodaju konja i svatko će sigurno pronaći nešto što će ga najviše opustiti.

Osim konja na Ranču Rami možete vidjeti i ostale domaće životinje od kojih je zvijezda zasigurno eko škotsko visinsko govedo. Sigurno smo da će na ovom ranču svaki ljubitelj prirode i životinja pronaći nešto u čemu će uživati.

Ranč Rami

Kako biste se još više inspirirali i motivirali posjetite i društvene mreže Ranča Rami Facebook i Instagram te svjedočite ljepotama prirode i nezaboravnom iskustvu koje će vam pružiti konji.