FOTO by Instagram @ranchjelovklanac

Putovanja

Ranč Jelov Klanac naša je idealna zimska destinacija!

Mia Vodopija 10. siječnja 2022.

Veliki smo fanovi prekrasnih drvenih kućica

Ako želite iskoristiti zimu u potpunosti, prije početka toplijih proljetnih temperatura, predlažemo da doživite idilu drvene kućice i ranča Jelov Klanac!

Ono po čemu je ova turistička destinacija posebna jesu prirodne atrakcije: Nacionalni park Plitvička jezera udaljen od Jelovog Klanca 12 km, kanjon rijeke Korane, povijesno-etnografsko- graditeljska baština Rastoka i Baraćeve spilje.

No, tu su na prvom mjestu čist zrak, šume i bogatstvo voda. Ambijent u kojem će vas stići potpuno opuštanje i duboko disanje.

U nekim dijelovima Like ljudi još uvijek žive u simbiozi s prirodom, interakciji korisnoj za oboje. Upoznati destinaciju znači osjetiti ljude, prirodu i lička bogatstva: jednostavnost, gostoljubivost, stare obrte, obrede i kulinarske specijalitete.

Ako se odlučite za boravak, možete odabrati kućicu Jela ili kućicu Bor. Jela je jedna od dvije drvene kuće na imanju Jelov Klanac. Zimi pucketanje drva iz kamina i pogled na snijegom prekrivena okolna brda nude autentičan doživljaj, dok ljeti imanje osvjetljavaju krijesnice i oplahuje miris ljekovitog bilja. Jela nudi smještaj u tri apartmana opremljenima unikatnim i ručno izrađenim drvenim namještajem.

Druga kućica Bor smještena je na brijegu, a iz nje se širi pogled prema brdima, proplancima i šumi. Smještena na brijegu, udaljena je od Jele 200 m. Između dvije kuće je položena šumica što svakoj kućici pruža osjećaj intime i diskrecije.

Iz Bora se širi pogled prema brdima, proplancima i šumi. Unikatan i ručno izrađen namještaj, minimalizam, puno drvo i kamin čine boravak u Boru nezaboravan. Ništa manje nije autentičan pogled na okolinu, omamljujući miris ljekovitog bilja i opojna tišina isprekidana tek ptičjim pjevom.

Svi apartmani uključuju dnevni boravak, čajnu kuhinju, kupaonicu i balkon.

Nova godina odličan je start za okretanje sebi, prirodi i za traženje unutarnjeg mira. Ako vam se sviđa destinacija Jelov Klanac, možete ju bukirati na stranici booking.com.